Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Makaronai su baklažanų ir mėsos padažu
ingredientai
1 vidutinio dydžio baklažano
žiupsnelis druskos
1-2 v.š. šaukštų alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūno
1-2 skiltelių česnako
250 g LAPINO PUOTA smulkintos triušienos
žiupsnelis Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
žiupsnelis kuminų
žiupsnelis rūkytos paprikos
2-3 v.š. pomidorų padažo
250 g makaronų penne

Makaronai su baklažanų ir mėsos padažu

20 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Nulupkite baklažaną ir supjaustykite jį vid. dydžio kubeliais, pabarstykite druska ir palikite 5-7 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Suberkite baklažanus į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 10 min.
  3. Susmulkinkite svogūną, česnaką supjaustykite plonomis riekelėmis. Ištraukite skardą su baklažanais iš orkaitės, sustumkite juos į šoną, sudėkite šalia smulkintus svogūnus, česnakus, LAPINO PUOTA smulkintą triušieną, viską pabarstykite druska, pipirais, kuminais ir rūkyta paprika. Pašlakstykite aliejumi, bet baklažanų dar kartą nešlakstykite, ir šaukite į orkaitę dar kokioms 20 min., kol viskas gražiai apskrus.
  4. Ištraukite, uždėkite padažo, viską gerai išmaišykite.
  5. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje.
  6. Patiekite makaronus su padažu, gražgarstėmis ir baziliko lapeliais.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

Atgal į receptų sąrašą