Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Maltiniai su cukinija ir sūriu
ingredientai
250 g LAPINO PUOTA smulkintos triušienos
200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsos
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1/2 cukinijos
50 g tarkuoto kietojo sūrio
žiupsnelis druskos
žiupsnelis Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1/2 šaukštelio Provanso žolelių mišinio
kepimui Aliejaus
Lęšių garnyrui:
200 g smulkiųjų lęšių
1 svogūno
1 skiltelės česnako
200 g vyšninių pomidoriukų
kepimui aliejaus
Padažui:
50 g medaus
50 g neaštrių garstyčių
50 ml citrinų sulčių
150 ml aliejaus
žiupsnelis Druskos
1 skiltelės česnako
½ šaukštelio kario miltelių
5-6 šakelių petražolių arba kalendrų

Maltiniai su cukinija ir sūriu

55 min.
4 asmenims
Gaminimas

 

  1. Susmulkinkite svogūną, cukiniją ir česnaką smulkintuvu.
  2. LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelius susmulkinkite trintuvu arba sumalkite.
  3. Sumaišykite LAPINO PUOTA smulkintą triušieną ir susmulkintus LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelius, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite smulkintas daržoves. Sumaišykite.
  4. Pabaigoje suberkite sūrį ir Provanso žoleles. Išmaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite maltinius. Kepkite juos vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje.
  5. Lęšius užpilkite vandeniu santykiu 1:3 ir virkite 20-25 minutes, kol išvirs. Laikas nuo laiko žvilgtelėkite, ar nereikia daugiau vandens, jei reikia – papildykite.
  6. Garnyrui svogūną smulkiai supjaustykite, trumpai apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Perpjaukite pusiau pomidoriukus ir suberkite į keptuvę. Trumpai apkepkite. Suberkite lęšius, pasūdykite ir pašildykite kartu su pomidoriukais.
  7. Padažui susmulkinkite česnakus ir žalumynus, sumaišykite su likusiais ingredientais.

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

Atgal į receptų sąrašą