Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Orkaitėje kepti triušienos šonkauliukai su daržovėmis
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. triušienos šonkauliukai
2 a.š. Malta raudonoji paprika
Pagal poreikį Miltai (apvoliojimui)
2 vnt. Morkos
3 vnt. Svogūnai
10 vnt. Šviežios bulvytės
250 ml. Vištienos sultinys
1 a.š. Džiovintas čiobrelis
Pagal skonį Druska ir pipirai

Orkaitėje kepti triušienos šonkauliukai su daržovėmis

100 min.
2 - 4 porcijos
Gaminimas
  1. Į gilesnę kepimo skardą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, į keturias dalis perpjautus svogūnus, per pusę perpjautas bulvytes, užberkite džiovintų čiobrelių, supilkite vištienos sultinį ir permaišykite.
  2. Triušienos šonkauliukus perpjaukite per pusę, kad būtų vienodi gabalėliais. Iš abiejų pusių apibarstykite malta raudonąja paprika, druska ir maltais juodaisiais pipirais. 
  3. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių, apskrudinkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. 
  4. Apkeptus gabalėlius sudėkite į kepimo skardą ant daržovių. Skardą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir pabaikite kepti. Skanaus!

         Dėkojame Oditėlės blogui už receptą!

Atgal į receptų sąrašą