Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Sumuštinis su triušiena, sūriu ir karamelizuotais svogūnais
ingredientai
250 g. Lapino puota švž. smulkinta triušiena
50 g. Karšto rūkymo kiaulienos šoninė
1 skiltelė Česnakas
1 vnt. Kiaušiniai
1 v.š. Smulkinti žalumynai (raudonėlis, petražolės, čiobreliai)
2 vnt. Svogūno laiškai
1 v.š. Džiūvėsėliai
Pagal skonį Druska ir pipirai
Svogūnams:
5 vnt. Svogūnai (nedideli)
Šlakelis Aliejus
1 v.š. Sviestas
1 a.š. Medus
Pagal skonį Druska
Padažui:
300 g. Kietasis sūris
Šakelio Grietinėlė
Taip pat reikės:
4 riekučių Balta duona
Pagal poreikį Salotų lapeliai
2 vnt. Rauginti agurkai
Keleto Svogūno laiškai

Sumuštinis su triušiena, sūriu ir karamelizuotais svogūnais

45 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Šoninę ir česnako skiltelę supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite dubenyje triušieną, šoninę, česnaką, džiūvėsėlius, kiaušinį, žalumynus, svogūnų laiškus. Paskaninkite druska pipirais. Suformuokite 8 nedidelius plokščius maltinukus ir iškepkite keptuvėje su aliejumi arba kepsninėje.
  2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite svogūnus su sviestu ant mažos ugnies, nuolat maišydami apie 20 minučių, kol jie suminkštės ir patamsės – pradės karamelizuotis. Įdėkite medaus, paskaninkite druska. Kepkite maišydami dar kelias minutes.
  3. Sūrį sutarkuokite, sudėkite į puodą, įpilkite grietinėlės, užkaiskite ant silpnos kaitros ir, maišydami, kaitinkite, kol sūris ištirps.
  4. Ant duonos riekių užpilkite sūrio padažo, dėkite salotų lapelius, plonai pjaustytas agurko juosteles, po du maltinukus, karamelizuotus svogūnus, apliekite sumuštinius likusiu padažu, pabarstykite svogūnų laiškais. Skanaus!

        Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą