Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Sveika ir greita kepta triušienos kumpelių mėsa
ingredientai
200 g. Lapino puota švž. triušienos kumpelių mėsa
1 gūžė Salota
6-8 vnt. Vyšniniai pomidorai
2 vnt. Agurkai
1 sauja Špinatai
1 sauja Moliūgų sėklos
1 sauja Konservuoti avinžirniai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Kvapnieji ir juodieji pipirai
0,5 vnt. Citrinos sultys
Žiupsnelis Petražolės
Žiupsnelis Mairūnas
Žiupsnelis Salotų prieskonių mišinys
2 skiltelės Česnakas
1 vnt. Kiaušinis
Pagal poreikį Pabarstukai arba džiuvesėliai
Žiupsnelis Džiugo sūris

Sveika ir greita kepta triušienos kumpelių mėsa

30 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos kumpelių mėsą išmuškite, kad ši būtų kuo plonesnė. Pamarinuokite abi mėsos pusės su petražolėmis, mairūnu, citrinos sultimis, pipirais ir smulkiai pjaustytu česnaku.
  2. Kol triušiena marinuojasi pasiruoškite salotas: į didelį dubenį susmulkinkite salotą (smulkinti patariame rankomis), vyšninius pomidorus, agurkus, špinatus ir avinžirnius. Pabarstykite pipirais ir druska bei apliekite citrinos sultimis ir aliejumi.
  3. Kol salotos sugeria citrinų sultis, kepkite triušienos kumpelių mėsą. Ją susmulkinkite mažais gabalėliais, apvoliokite kiaušinio plakinyje bei pabarstukuose ir kepkite vidutinio karščio įkaitintoje keptuvėje pateptoje aliejuje, kol apskrunda.
  4. Kai mėsa iškepa, ją išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalai. Tuomet salotas dar kartą pamaišykite dubenyje ir padalinkite į porcijas. Sudėkite ant salotų keptą triušieną ir apibarstykite moliūgų sėklomis bei Džiūgo sūriu. Skanaus!

 

 

 

Atgal į receptų sąrašą