Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Svogūnų sriuba
ingredientai
400 g. Lapino puota švž. triušienos šonkauliukai
1 l. Vanduo
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Morka
1 vnt. Saliero stiebas
Pagal skonį Druska
5 žirnelių Juodieji pipirai
2 vnt. Lauro lapeliai
Keleto šakelių Čiobreliai ir petražolės
Sriubai:
1 kg. Svogūnai
2 v.š. Sviestas
2 v.š. Miltai
Keletos Mėgstamos duonos riekelės
1 skiltelės Česnakas
1/2 stiklinės Tarkuotas kietasis sūris
1 v.š. Smulkinti krapai

Svogūnų sriuba

100 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Šonkauliukus nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite kol užvirs. Nugraibykite putas, sudėkite ant sausos keptuvės pakepintas morką ir svogūną, saliero stiebą, pasūdykite ir virkite ant silpnos kaitros valandą laiko. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos sudėkite lauro lapus, pipirus, petražoles ir čiobrelius.
  2. Svogūnus supjaustykite žiedais ir kepinkite su aliejumi ir sviestu, kol pagels ir suminkštės. Kol svogūnai keps, užvirinkite sultinį. Kai svogūnai iškeps, įmaišykite į juos miltus. Pilkite po truputį į svogūnus sultinį ir maišykite. Supylę visą sultinį virkite 20 minučių.
  3. Sutrinkite sriubą smulkintuvu.
  4. Duonos riekeles supjaustykite lazdelėmis ir paskrudinkite skrudintuvėje arba ant sausos keptuvės. Paskrudintas lazdeles įtrinkite česnaku, apibarstykite kiekvieną sūriu ir palaikykite įkaitntoje orkaitėje kol aptirps sūris. Prieš patiekiant, papuoškite krapais. Skanaus! 

     Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą