Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
TRAŠKŪS TRIUŠIENOS GABALĖLIAI SU SALDŽIARŪGŠČIU PADAŽU
ingredientai
500 g Lapino puotos triušienos juosmeninės dalies file
1 a.š. džiovinto mairūno
1 a.š. maltos rūkytos paprikos
žiupsnelis druskos
pagal poreikį aštraus saldžiarūgščio
tešlai:
1 stiklinės miltų
1 stiklinės šalto vandens
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos ir cukraus
salotoms:
1 vnt. nedidelio šviežio kopūsto
1 raudonosios paprikos
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
šlakelio raudonojo vyno acto
šlakelio aliejaus
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos

TRAŠKŪS TRIUŠIENOS GABALĖLIAI SU SALDŽIARŪGŠČIU PADAŽU

50 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Dubenyje sumaišykite visus ingridientus skirtus tešlai ir palaikykite šaldytuve ~15 min. Tešla turi gautis grietinės tirštumo. Jei gausis per tiršta, įpilkite papildomai šlakelį vandens.
  2. Kopūstą ir papriką supjaustykite juostelėmis, sudėkite petražoles, įpilkite acto, aliejaus, pagardinkite pipirais, druska ir viską gerai išmaišykite.
  3. Triušienos file supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite mairūną, papriką, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite.
  4. Kiekvieną triušienos griežinėlį pamerkite į paruoštą tešlą, nupurtykite perteklių ir kepkite ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje (gilesnėje keptuvėje ar puode) iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus. Svarbiausia, kad kepdami gabalėliai vienas su kitu nesiliestų. Iškeptus perdėkite į lėkštę, ištiestą popieriniu virtuviniu rankšluoščiu, kad susigertų aliejaus perteklius.
  5. Galiausiai viską patiekite lėkštėje su aštriu saldžiarūgščiu padažu.

Skanaus ;)

 

p.s. šiam kartui naudojau kvietinius miltus "self-raising", kuriuose jau yra kildančių medžiagų, todėl kepimo miltelių dėti nereikėjo.

 Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą