Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušiena garstyčių padaže
ingredientai
1 vnt. Lapino puota švž. triušis
Pagal skonį druska, šviežiai grūsti pipirai
1 a.š. džiovintas raudonėlis
1-1.5 a.š. džiovinti česnako milteliai
2 vnt. vidutiniai svogūnai
1 didelis puodelis daržovių arba vištienos sultinys
5 a.š. Dižono garstyčios
150 ml grietinėlė
1/2 a.š. džiovintas čiobrelis
Pagal poreikį alyvuogių aliejus (kepimui)
Pagal poreikį smulkintos petražolės (papuošimui)

Triušiena garstyčių padaže

30 min.
6 porcijos
Gaminimas

 

  1. Triušį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, supjaustykite.
  2. Suberkite druską, pipirus, česnako miltelius, raudonėlį ir viską gerai išmaišykite.
  3. Triušieną apkepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių (apie 3 min.), kol mėsa gražiai apskrus.Apkeptus triušienos mėsos gabalėlius sudėkite į didelį kepimo indą. Pateikiama: „IMG_4923-1.jpg“
  4. Tame pačiame aliejuje, kur kepė triušiena, apkepkite smulkintą svogūną iki gražios auksinės spalvos, suberkite džiovintą čiobrelį ir pakepkite vis maišant,  dar apie 30 sekundžių. Supilkite sultinį, garstyčias ir viską gerai išmaišykite, šiek tiek patroškinkite.
  5. Padažą supilkite ant apkeptos triušienos, uždenkite kepimo indą folija ir troškinkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.
  6. Po valandos nuimkite foliją, įpilkite grietinėlę, atsargiai išmaišykite ir dar patroškinkite apie 10 min. 
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru. 

          Pateikiama: „IMG_4925-1.jpg“ 

 

Švelni triušiena garstyčių padaže-puikus pasirinkimas šeimos pietums! Darbo nedaug, o skonis tikrai puikus!!

      Dėkojame Jelenos blogui už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą