Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušiena su daržovėmis švelniame grietinėlės padaže
ingredientai
200 g Triušienos kumpelių naudojau iš Lapino puota
400 g šaldytų daržovių mišinio
3-4 skiltelių česnako
1 svogūno
200 ml grietinėlės 30proc.
200 g nat. jogurto
200 ml vandens
1 šaukšto kvietinių miltų (apvoliojimui)
1-2 saujų tarkuoto mozzarella sūrio
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelio džiovintų petražolių
šiek tiek aliejaus kepimui

Triušiena su daržovėmis švelniame grietinėlės padaže

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Triušieną supjaustome juostelėmis, apibarstome druska bei pipirais, apvoliojame miltuose ir apkepiname nedideliame kiekyje aliejaus. Išėmus mėsą į tą patų aliejų suberiame šaldytų daržovių mišinį ir taip pat šiek tiek apkepiname.
2. Pusžiedais supjaustome svogūną, susmulkiname česnaką ir dedame į troškinimo indą, tada ant viršaus sudedame kepintas daržoves ir mėsą.
3. Vandenį, grietinėlę ir nat. jogurtą sumaišome atskirame inde, beriame druskos, pipirų, džiovintų petražolių. Gautu skysčiu užpilame mėsą su daržovėmis, kad apsemtų.
4. Troškiname iki 200laip. įkaitintoje orkaitėje apie 35-40min. Troškinimo gale (likus maždaug 5min) apibarstome tarkuota mozzarella.
SKANAUS
 
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 
Atgal į receptų sąrašą