Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušiena švelniame padaže
ingredientai
400 g. Lapino puota švž. triušienos priekiniai kumpeliai
1 vnt. Morka
4 vnt. Bulvės
50 ml. Grietinėlė
Pagal poreikį Spanguolės
200 ml. Natūralus daržovių sultinys
Pagal skonį Druska ir pipirai
30 ml. Aliejus
Pagal poreikį Mėgstamos salotos

Triušiena švelniame padaže

90 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Triušieną gerai nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska bei pipirais, dėkite į kepimo maišą. Morką supjaustykite griežinėliais ir suberkite kartu su triušiena.
  2. Sultinį sumaišykite su grietinėle, supilkite į tą patį maišą, jį užriškite ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 40 minučių.
  3. Bulves virkite vandenyje maždaug 10 minučių, nupilkite vandenį, apšlakstykite jas druska bei aliejumi ir dėkite į orkaitę, kad pakeptų dar 15 minučių. Mes dedame į kepimo indą greta triušienos.
  4. Jei norite, kad triušiena būtų apkepusi, likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, maišą atidarykite.
  5. Patiekalą patiekite su mėgstamomis daržovėmis ar jų salotomis. Pagardinkite šviežiomis spanguolėmis. Skanaus!

       Dėkojame Lieknos bitės už receptą!

Atgal į receptų sąrašą