Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos kukuliai azijietišku stiliumi
ingredientai
250 g Lapino puotos smulkintos triušienos
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
1 v.š. miltų
1 vnt. kiaušinio trynys
1 skiltelė česnako
2 v.š. sezamo sėklų, kukliams apvolioti
šlakelis aliejaus, kukuliams kepti
Padažui:
šlakelis aliejaus
1 v.š. medaus
1 v.š. sojos padažo
šlakelis ryžių acto
1 a.š. kukurūzų krakmolo
Morkų salotoms:
2 didelės morkos
1 skiltelė česnako
1 a.š. sezamo sėklų
ryšulėlis laiškinių česnakų
šlakelis sezamo sėklų aliejaus
šlakelis sojos padažo
100 g makaronų „Chow Mein“

Triušienos kukuliai azijietišku stiliumi

30 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

Į triušienos mėsą dedame kiaušinio trynį, smulkintą česnaką, beriame druskos, pipirų ir miltų. Masę gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame kąsnio dydžio kukuliukus, apvoliojame sezamo sėklose. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame triušienos kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Prikaistuvyje pilame aliejaus, sudedame medų ir pakaitiname, kol jis ištirps. Tada supilame ryžių actą, sojų padažą. Pakaitiname kelias min., beriame krakmolą. Kaitiname padažą, kol jis pradės tirštėti. Į jį sudedame triušienos kukulius, apvoliojame padažu  ir pakaitiname pora min. Makaronus dedame į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verdame 4 min. Išgriebiame.

Morkas sutarkuojame šiaudeliais. Česnaką pasmulkiname, laiškinius česnakus supjaustome smulkiais gabalėliais. Salotas gardiname sezamo sėklomis, šlakeliu aliejaus ir sojų padažo.

Į lėkštę dedame makaronų, ant viršaus triušienos kukulius. Patiekiame kartu su morkų salotomis. 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Kviečiu į virtuvę.

Atgal į receptų sąrašą