Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos ragu
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. triušienos užpakaliniai kumpeliai
250 g. Švieži kiaušininiai makaronai
200 ml. Baltas sausas vynas
1 skardinė Konservuoti smulkinti pomidorai
200 ml. Daržovių sultinys
1 vnt. Svogūnas (didelis)
1 v.š. Pomidorų pasta
Pagal skonį Druska ir pipirai

Triušienos ragu

180 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite aliejumi įkaitintoje keptuvėje apie minutę.
  2. Tuomet juos praskirstykite ir sudėkite šiek tiek druska ir pipirais įtrintus triušienos gabaliukus.
  3. Apkepinkite triušieną iš abiejų pusių po 5–8 min.
  4. Supilkite vyną ir patroškinkite 5–10 min. Tuomet supilkite sultinį ir ant silpnos ugnies triušieną troškinkite apie 2 val. Jei sultinys bei vynas išgaruotų, pilkite daugiau sultinio ar vandens.
  5. Triušienai išsitroškinus, atskirkite mėsą nuo kaulo ir plėšytus gabalėlius sudėkite atgal į keptuvę.
  6. Supilkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus ir įberkite druskos, pipirų. Viską patroškinkite dar 10–15 min.
  7. Tuo tarpu išvirkite kiaušininius makaronus ir juos patiekite su triušienos ragu. Skanaus!

        Dėkojame Kruopytės virtuvė už receptą!

Atgal į receptų sąrašą