Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos vyniotinis su 3 skirtingais įdarais
ingredientai
1,5 kg Lapino puota švž. triušis
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Česnakas
Sauja Malta kiauliena
Pagal skonį Naminiai rūkyti lašinukai
Pagal skonį Rūkyta šoninė
Sauja Džiovinti pomidorai
Sauja Fementinis sūris
Pagal skonį Džiovinti vaisiai

Triušienos vyniotinis su 3 skirtingais įdarais

90 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Pirmasis etapas nusipirkus triušiuką jį nuplauti ir iškaulinti.
  2. Iškaulintą triušį ištieskite ir padalinkite į tris dalis (jei pageidaujate didesnių vyniotinių dalinkite į dvi, ar palikti vieną didelį).
  3. Mėsytę išpurenkite - išmuškite ir pamarinuokite su prieskoniais.
  4. Prieskonių pasirinkimas taip pat individualus, tačiau prie triušienos labiausiai tinkantys: juodieji pipirai, svogūnai, laurų lapeliai, druska, rozmarinas, bazilikas, raudonėlis, petražolės, kalendros, salierai, citrina, česnakas, kmynai, cinamonas, gvazdikėlis, kadagių uogos. PASTABA: Triušiena yra puikaus saldoko skonio, todėl gardinami nepersistenkite.
  5. Ant marinuotos triušienos dėkite sumaltus lašinukus ar maltos mėsos, šalto rūkymo šoninę ir kitą riebesnę mėsą. Visa tai reikalinga, kad mėsytė „susiklijuotų", pjaustant nepabirtų. Maltą mėsą taip pat apiberkite prieskoniais.
  6. Paskutinis etapas: trečiasis sluoksnis, kurį rekomenduojame daryti iš džiovintų vaisių ir daržovių (slyvų, razinų, abrikosų, saulėje džiovintų pomidorų, sūrio, prieskoninių žolelių ir kt.).
  7. Vyniotinį galite nudažyti ciberžole (įgaus gelsvą atspalvį), apiberkite sezamo sėklomis.
  8. Galiausiai viską susukite ir apjuoskite medvilnine medžiagėle, maistine plėvele ar netgi medicininiu bintu. Suriškite siūlu.
  9. Terminis apdorojimas galimas dvejopas - pirmasis virti vyniotinius apie pusantros valandos (viskas priklauso nuo vyniotinio dydžio); antrasis - kepti orkaitėje, arba šiek tiek pavirus dėti į orkaitę, kepinti.
  10. Paruoštus vyniotinius suslėkite ir palikite šaltai. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą