Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Troškintas triušis su daržovėmis
ingredientai
1,5 kg šviežio triušio
2 a.š džiovintų čiobrelių
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
2 didesnių burokėlių
4 vnt. morkų
2 vnt. svogūnų
5-6 skiltelių česnako
dviejų didelių saujų šaldytų žaliųjų žirnelių
400 ml vištienos sultinio

Troškintas triušis su daržovėmis

70 min
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Triušį nusausinkite ir supjaustykite dalimis. Kiekvieną gabalėlį apibarstykite čiobreliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Į gilesnę kepimo skardą dėkite supjaustytus pusžiedžiais svogūnus, stambiais gabalėliais nuluptus burokėlius ir morkas, griežinėliais - česnako skilteles. Tada išdėliokite triušienos gabalėlius, užpilkite vištienos sultiniu, uždenkite folija.
  3. Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1,5 val.
  4. Išimkite skardą iš orkaitės ir ant viršaus suberkite žirnelius (nuo sultinio karščio jie greitai atsileis).

Skanaus ;)

Dėkojame už receptą Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą