Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Troškintas triušis
ingredientai
1,5 kg. Lapino puota švž. triušis
3 v.š. Majonezas
3-4 skiltelės Česnakas
Žiupsnelis Druskos
Pagal skonį Švž. grūsti pipirai
Pagal skonį Grilio prieskonių mišinys
3 vnt. Morkos
1/2 vnt. Saliero stiebas
1 galvutė Brokolis

Troškintas triušis

95 min.
4-6 porcijos
Gaminimas

Mėsos marinavimas:
Triušį supjaustykite dalimis, paprieskoniuokite, ištepkite majonezu, išspauskite česnako, užberkite grilio prieskonių mišiniu, šviežiais grūstais pipirais. Marinuokite ~24 val. (galima ir trumpiau pagal skonį). Prieš pradedant troškinti triušį pasūdykite pagal skonį.

Troškinio gamyba:

  1. Įkaitinkite gilesnę keptuvę iki vidutinės kaitros ir dėkite sviesto, jį išlydykite. Ant sviesto apkepinkite triušio gabalėlius, apversdami puseles, kol paruduoja apie 15 min. Bekepant išsiskiria itin viliojantis česnako, kepto ant sviesto, aromatas. Kai triušis apkeptas, viską sudėkite į gilų troškinimo indą su dangčiu ir užpilkite likusiu sviestu.
  2. Į troškinimo indą įpilkite 150 ml. virinto vandens.
  3. Ant mėsos suberkite morkas, saliero stiebus, supjaustytus storesniais šiaudeliais (ilgis 7 cm, storis 1 cm). Daržoves paprieskoniuokite pipirais, druska ir grilio prieskoniais.
  4. Troškintuvą uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200C. Troškinkite apie 60 min.
  5. Likus iki troškinimo pabaigos 15-20 minučių į troškintuvą dėkite brokolius (gali būti ir stambesni gabaliukai) ir troškinkite iki galo.
  6. Pateikti galima, pagal skonį, su ryžiais ar bulvėmis. Skanaus!

 

 

Atgal į receptų sąrašą