1 | Lapino puota triušis |
1 | kiaušinis |
2 v.š. | manai |
2 | morkos |
1 | svogūnas |
2 skiltelės | česnako |
Žiupsnelio | duskos, pipirų, malta paprika |
1/2 | Brokolis |
1/2 | paprika |
pusės | cukinija |
1 kubelis | daržovių sultinys |
400-500 ml | vanduo |
2 šaukštai | Pomidorų padažas |
2 šaukštai | grietinė |
Pirmiausia išsidarinėjau ir susimaliau zuikį, nuo vieno zuikio gavosi šiek tiek virš 1kg mėsos, šiems maltinukams naudojau 500g.
Ant aliejaus pakepinam supjaustytą kubeliais svogūną, morką, kai šiek tiek suminkštėja įdedam smulkintą česnaką ir dar kelias minutes pakepinam.
Triušieną sumaišom su kiaušiniu, manais, keptais svogūnais su morkomis, malta paprika ir druska su pipirais.
Formuojam maltinukus, man gavosi 9. Dedame į gilesnę keptuvę ir apkepinam iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Išimame iš keptuvės, tuomet į ją pilame dar aliejaus ir sumetame supjaustytas daržoves, apkepiname, kol suminkštėja, dedame druską, pipirus, smulkintą česnaką, kelias minutes pakepinam ir tuomet atgal sudedame mėsą, pilame sultinį, pomidorų padažą ir paliekame ant mažos ugnies bent 30 min pasitroškinti. Pabaigoje dar įdedam pora šaukštų grietinės.
Už receptą dėkojame Maistas sielai.