Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Užkepti meksikietiški blyneliai
ingredientai
1 saliero stiebo
1 svogūno
1 aitriosios paprikos
1 morkos
2 skiltelių česnako
50 ml alyvuogių aliejaus Extra Virgin
250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos
žiupsnelis kumino
žiupsnelis džiovintos kalendros
2 šaukštų FELIX BBQ padažo Smokey & Honey
200 ml ŠVYTURIO nealkoholinio alaus
50 g sviesto
1 šaukšto miltų
200 ml pieno
4-5 tortilijų
1 aitriosios paprikos
1 saujos tarkuoto kietojo sūrio
žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 žaliosios citrinos
1 saujos kalendrų

Užkepti meksikietiški blyneliai

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Saliero stiebą, svogūną, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, morką sutarkuokite tarka, česnakus susmulkinkite.
  2. Į įkaitintą keptuvę dėkite morkas, svogūnus, saliero stiebą, kepkite, kol suminkštės, pilkite alyvuogių aliejų „Extra Virgin“, sudėkite LAPINO PUOTA triušienos smulkintą mėsą, berkite kumino ir džiovintos kalendros. Kepkite apie 5–8 min., kol pilnai iškeps, įdėkite FELIX BBQ padažo „Smokey & Honey“, druskos bei pipirų ir gerai išmaišykite.
  3. Į kitą keptuvę pilkite ŠVYTURIO nealkoholinį alų, dėkite česnakus, aitriąją papriką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 2–3 min.
  4. Į prikaistuvį dėkite sviestą, miltus ir pakepkite, kol neliks miltų kvapo, pilkite pieną, nealkoholinį alų su daržovėmis ir gerai išmaišykite ir pavirkite kol padažas sutirštės, pagardinkite druska.
  5. Į tortilijų vidų dėkite triušienos įdarą, susukite cilindrus, dėkite į pasirinktą kepimo skardą, sutepkite tortilijas bešamelio su alumi padažu, užberkite aitriosios paprikos ir sūrio. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje 10–15 min., kol tortilijos apskrus, patiekite su kalendrų lapais ir žaliąja citrina.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą