Pradžia /  RECEPTAI  /  VIŠTIENA  / 
Sultingi vištienos kukuliukai su cukinija
ingredientai
600 g Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną)
1 vnt. kiaušinio
150 g cukinijos
1 vnt. raudonosios paprikos
0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos
1 a.š. džiovinto raudonėlio
3 v.š. maltų džiūvėsėlių
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų;
100 g šviežių pievagrybių
1 l vištienos sultinio
100 ml grietinėlės

Sultingi vištienos kukuliukai su cukinija

40 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Į dubenį dėkite vištienos faršą, įmuškite kiaušinį, dėkite burokine tarka sutarkuotą cukiniją ir papriką, suberkite maltą papriką, raudonėlį, džiūvėsėlius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Formuokite norimo dydžio kotletukus, apskrudinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejus.
  3. Pievagrybius perpjaukite į 4 dalis ir apskrudinkite stipriai įkaitintoje sausoje keptuvėje nuolat vartant.
  4. Apkeptus kotletukus  ir pievagrybius dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite ~20 min.
  5. Pabaigoje įpilkite grietinėlę ir jai užvirus, išjunkite ugnį.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus ;)

 Už receptą dėkojame Oditėlės blogui. 

Atgal į receptų sąrašą