Pradžia /  RECEPTAI  /  VIŠTIENA  / 
Vištienos ir gumbinių salierų apkepas
ingredientai
650 g. Lapino puota švž. smukinta vištiena
4 vnt. Morka
5 skiltelės Česnakas
2 v.š. Aliejus
1/4 a.š. Druska
2 vnt. Svogūnai
3 v.š. Pomidorų pasta
1/2 puodelio Pusiau saldus raudonasis vynas
2-3 v.š. Smulkintos petražolės
3/4 puodelio Vištienos sultinys
1 a.š. Malta paprika
300 g. Nulupta saliero šaknis
40 g. Parmezano sūris
Pagal skonį Juodieji malti pipirai

Vištienos ir gumbinių salierų apkepas

100 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite svogūnus. 2 morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Nulupkite 3 česnako skilteles ir sutrinkite.
  2. Dideliame troškintuve įkaitinkite aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies svogūnus, morkas ir česnakus su druska, vis pamaišant, apie 5 minutes, kol šie suminkštės.
  3. Į troškintuvą sudėkite mėsą. Padidinkite ugnį. Nuolat maišant, kepkite apie 7 minutes, kol mėsa parus. 
  4. Įdėkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną ir pakaitinkite maišant apie 3 minutes. Tada suberkite petražoles, maltą papriką, supilkite sultinį, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 minučių, kol gausite tirštą troškinį. Pagardinkite druska ir pipirais, jei reikia. 
  5. Kai troškinys ištrokš, padalykite jį į dvi dalis.
  6. Nuskuskite likusias morkas ir nulupkite likusias česnako skilteles.  Saliero šaknį stambiai sutarkuokite. Sumaišykite sutarkuotą salierą su morkomis ir česnaku, padruskinkite bei papipirinkite.
  7. Sudėkite pirmą mėsos dalį į gilų, karščiui atsparų indą. Ant viršaus uždėkite pusę saliero mišinio. Tada ant jo paskirstykite likusią mėsą, o ant jos - likusį saliero mišinį. Ant viršaus užtarkuokite parmezano ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol dailiai parus.


          Dėkojame MUKATANAS už receptą!

Atgal į receptų sąrašą