Pradžia /  RECEPTAI  /  VIŠTIENA  / 
Vištienos maltinukai su džiovintais grybais
ingredientai
600 g Lapino puota švž. smulkinta vištiena
1 vnt. kiaušinio
3v.š. maltų džiūvėsėlių
kelių šakelių šviežio čiobrelio
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
8 g džiovintų miško grybų

Vištienos maltinukai su džiovintais grybais

40 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Grybus sudėkite į dubenėlį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti ~15min. Tuomet nupilkite vandenį, nuspauskite vandenį ir smulkiai supjaustykite.
  2. Į dubenį sudėkite faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelio lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite smulkintus grybus ir viską gerai išminkykite.
  3. Formuokite norimo dydžio maltinukus.
  4. Juos iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. 
  5. Sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir kai užvirs, virkite 15-20min. ant nestiprios ugnies.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir padažu, jei norisi.

Skanaus ;)

 

Maltinukai gavosi tokie purūs ir sultingi, kad papildomai padažo visiškai nesinorėjo.

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui!

Atgal į receptų sąrašą