Kalėdinė žąsis
ingredientai
5 kg. |
Lapino puota švž. žąsis |
2 vnt. |
Citrinos |
1 vnt. |
Apelsinas |
5 v.š. |
Medus |
1 a.š. |
Cinamonas |
1 a.š. |
Malti gvazdikėliai |
1 a.š. |
Imbieriniai milteliai |
1 a.š. |
Anyžinės žvaigždutės |
1 v.š. |
Kvapnieji pipirai |
Žiupsnelis |
Jūros druska |
Pagal skonį |
Morkos |
Pagal skonį |
Pastarkonas |
Pagal poreikį |
Bulvės |
Kalėdinė žąsis
Gaminimas
- Supjaustykite žąsies odą grotelėmis (įpjaukite negiliai, tik riebalinį sluoksnį). Kalėdinius prieskonius sutrinkite grūstuvėje ir sumaišykite su tarkuotomis citrusinių vaisių žievelėmis. Įtrinkite žąsį pasigamintu prieskonių ir citrusinių vaisių žievelių mišiniu. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
- Panaudotus citrusinius vaisius sukiškite į žąsies vidų.
- Paukštieną dėkite ant grotelių virš skardos ir kepkite 1 val.
- Ištraukę nupilkite žąsies taukus, juos pasilikite. Taukai puikiai tiks apkepti bulves, morkas ir kitas daržoves.
- Dabar paukštieną aptepkite medumi. Kulšis įpjaukite, nes jos kepa ilgiausiai. Žąsį dar kartą pašaukite į orkaitę, vėl kepkite apie valandą.
- Kepkite 170 laipsnių temperatūroje. 1 kg mėsos kepa pusę valandos. Bulves, morkas ir kitas daržoves trumpai apvirkite, bet nepervirkite. Baigdami kepti žąsį, likus 20 min., daržoves sudėkite šalia kepsnio. Tegu apskrunda. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą