Pradžia /  RECEPTAI  /  ŽĄSIENA  / 
Žąsienos filė "piršteliai" su keptomis bulvėmis ir marinuotais pievagrybiais
ingredientai
550 g. Lapino puota švž. žąsienos filė su oda
3 vnt. Bulvės (didelės)
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
Pagal skonį Marinuotų pievagrybių
Šlakelis Actas
Šlakelis Vorčesterio padažas
3 skiltelės Česnakas
Žiupsnelis Čiobreliai

Žąsienos filė "piršteliai" su keptomis bulvėmis ir marinuotais pievagrybiais

60 min.
2 porcijos
Gaminimas

Šaltuoju metų periodu norisi ko nors šilto, sotaus, gal net riebesnio, tad siūlome Jums žąsienos filė pirštelius :)

  1. Gal būt gali pasirodyti, jog mažai dviems žmonės  žąsienos filiukės, bet tikrai užteks ir dar liks. Iš vakaro pasiruoškite žąsienos file, nulupkite odelę, ją smulkiai supjaustykite ir išlydikite keptuvėje, žąsienos taukus panaudosite bulvių kepimui.
  2. Pačią antienos file įtrinkite marinatui skirtais prieskoniais ir palikite šaldytuve per naktį pastovėti, kad prieskoniai įsigertų. 
  3. O kitą dieną pasiruoškite bulves - jas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, dėkite į įkaitintą keptuvę su žąsienos taukais užberkite šiek tiek druskos ir maltų pipirų.
  4. Kol bulvės kepa išimkite mėsą iš šaldytuvo ir supjaustykite pailgais gabaliukai ~2-3 cm storio. Kai bulvės iškeps, dėkite į tą pačią keptuvę žąsienos filė gabaliukus ir apkepkite iš visų pusių.
  5. Kol žąsienos filiukė kepa, į lėkštę sudėkime keptas bulves, pasipjaustykime marinuotų grybų (ypač rudenį jų gausu mūsų miškuose) ir sudėkime žąsienos filė "pirštelius". Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą