Pradžia /  Kitchen me  /  Naudingi patarimai  /  Duokš pirštelį! Šiurpių skanėstų Helovinui idėjos  / 

Duokš pirštelį! Šiurpių skanėstų Helovinui idėjos

Jau mažiausiai keliolika metų Lietuvoje niekam nereikia pasakoti, kas yra Helovinas. Šiurpiais akcentais dekoruota šventė iš tiesų yra smagus reginys, leidžiantis pakutenti kasdienę rutiną ir prasklaidyti rudens sutemas žvakių švieselėmis bei išradingu dekoru.

Įspūdingas susikurtas įvaizdis ir šiurpią bei makabrišką Helovino temą atitinkantis užkandžių stalas – pagrindiniai šios šventės akcentai. Jei pirmąjį paprasta sukurti pasitelkus į pagalbą makiažo triukus, tai antrasis šeimininkus ir šeimininkes neretai priverčia kiek paprakaituoti ir pasukti galvą.

Tačiau baugiai atrodančios, bet skanios vaišės nebūtinai reikalauja aukoti virtuvėje valandų valandas. Pasitelkę prekinio ženklo „KITCHEN me“ produkciją ir truputį vaizduotės greitai sukursite aibę patiekalų, nudžiuginsiančių ir namiškius, ir vakarėlio svečius.

Pakaks antienos, triušienos arba jautienos gaminių pakuočių, šiek tiek šaldytos tešlos, kelių skirtingų spalvų daržovių – ir šventinis stalas paruoštas. Su „KITCHEN me“ produkcija gardžių užkandžių vakarėlį paprasta ir greita suruošti net grįžus po darbo. Pavyzdžiui, pasirinkę triušienos dešreles ar karštai rūkytos antienos mėsos gaminius spėriai priruošite kalną gardžių „pirštelių“: išvirtas jas apšlakstykite kokybišku pomidorų padažu, šalia patiekite kaukolės forma išpjaustytų agurkų griežinėlių – ir šiurpi vakarienė jau garuoja. Be to, triušiena bei antiena – itin kokybiška mėsa, kurioje apstu vitaminų  bei mineralų, todėl toks greitas patiekalas pasižymės ir maistingomis savybėmis.

Leistis į improvizacijas nesudėtinga pasirinkus ir „KITCHEN me“ ženklu pažymėtus sausai brandintos jautienos didkepsnius: tereikės po kelias minutes keptuvėje apskrudinti didkepsnio šonus, o iškeptą dekoruoti daržovėmis ar padažais sukuriant, pavyzdžiui, šiurpaus vaiduoklio bruožus. Visada skubantiems šaldiklyje pravartu turėti šaldytos šio prekinio ženklo produkcijos. „Black angus“, „Top sirloin“, „Tomahawk“ didkepsnius tereikės ištraukti iš šaldymo kameros, atšildyti ir jau beldžiantis svečiams švystelėti virš ugnies. Ši itin soti, daugybę naudingų maistinių medžiagų turinti mėsa – tikras sočios ir gardžios vakarienės garantas.

Labiau vertinantiems švelnesnį mėsos skonį verta patyrinėti „KITCHEN ME“ antienos ir triušienos asortimentą. Pavyzdžiui, antienos filė medalionai burgundiškame marinate ant iešmelių gali tapti tikrais makabriškais šventinio stalo akcentais, jei ruošdami juos paimprovizuosite su keletu šaldytos tešlos gabalėlių. Antienos blauzdelių „Tulpės“ su prieskoniais greitai gali virsti nukirstais vaiduoklio „pirštais“, į pagalbą pasitelkus šiek tiek pomidorų padažo ir tešlos. Be to, šiuos gaminius paruošti labai paprasta ir greita: tereikia su visa pakuote pašauti kepti į orkaitę.

Jeigu šventinis Helovino vakaras sutampa su ypač įtempta dienotvarkę, šventę namuose galima susikurti ir pasitelkiant į pagalbą vien užkandžius. Karštai rūkytos ar sūdytos – parūkytos antienos filė pakuotė gudraus virtuvės šefo rankose virs netradicinių, pavyzdžiui, kaukolės formų užkandžiais, pagardins paslaptingų tešlos „šulinėlių“ įdarą ar taps šiurpiai atrodančiais, tačiau gardžiais ir maistingais „delniukais“.