Nors žiema dar paskutinį kartą rodo nagus, į mūsų kalendorius, drabužines ir virtuves po truputį jau skverbiasi pavasaris. O nuo šio neatsiejami ir pokyčiai mityboje – šylant orams norisi kuo daugiau pietums ar vakarienei skirto laiko praleisti lauke, valgyti gardžius ir sočius, bet nesudėtingai paruošiamus patiekalus.
Daugelis šiltojo sezono neįsivaizduoja be patiekalų, ruošiamų kepsninėse. Iš tiesų ant žarijų galima pasiruošti tikrų skanėstų. Mėsainiai su jautiena – vienas populiariausių kepsninių sezono patiekalų, kurį galima laikyti šiltojo sezono klasika. Vis dėlto ne vieną nuo šio patiekalo ruošimo atbaido maltinių paruošimas. Iš tikrųjų jei mėsą bandysite smulkinti ir iš jos ruošti paplotėlius patys, greitai apsisukti prie kepsninės nepavyks.
Todėl mėsainių gerbėjams „KITCHEN me“ siūlo išeitį – jau paruoštą gaminti šviežią sausai brandintą smulkintą jautieną „Mėsainiams“. Nors mėsainiai dažnai laikomi nesveiku, riebiu ir jokios vertės organizmui neturinčiu maistu, naminiams, pačių paruoštiems mėsainiams šios etiketės anaiptol netinka. Priešingai: sausai brandinti jautienos mėsainiai – ne tik itin greitai paruošiamas, bet ir naudingas patiekalas. Jautiena pasižymi ne vien išskirtiniu skoniu – ji turi ir daugybe baltymų, geležies bei aminorūgščių.
Įsigijus pakuotę sausai brantintos jautienos „Mėsainiams“ nebeteks patiems smulkinti mėsos, formuoti paplotėlių ar rinktis prieskonių – tereikia juos iškepti. Prekinio ženklo „KITCHEN me“ virtuvės meistrų paruošti mėsainiai tinkami kepti ne tik kepsninėje, bet ir orkaitėje ar keptuvėje. O kol jautienos paplotėliai kepa, galima pasiruošti mėgstamiausias būsimo patiekalo dalis: šviežias ar marinuotas daržoves, aštrius ar švelnaus skonio padažus, intensyvius ar švelnesnius sūrius. Visa tai kartu su karštu sausai brandintos jautienos paplotėliu spustelėję tarp minkštos bandelės riekių turėsite gardžius pietus ar vakarienę. Vengiantys miltinių patiekalų dalių ar glitimo gali improvizuoti rinkdamiesi vadinamąjį „nuogą“ mėsainį – tai yra, jautienos paplotėlius, daržoves ir padažus valgyti be bandelių.
Sausai brandinama jautiena pasižymi ryškiomis išskirtinėmis, būtent šiai mėsai būdingomis skonio savybėmis. Brandinama sausuoju būdu ji netenka skysčių, su jais – ir dalies svorio, bet būtent toks brandinimo metodas suteikia tą ypatingą vadinamąjį penktąjį skonį. Tiesa, „KITCHEN me“ šefai įspėja, kad gaminant svarbu atidžiai stebėti kepimo trukmę: jei kepsite ilgai ar net perkepsite, mėsainių skonis nukentės. Tinkamai iškepti, bet ne perkepti jautienos mėsainiai išlieka minkšti bei ypač sultingi gaminant juos tiek kepsninėje, tiek orkaitėje ar keptuvėje.