Pradžia /  Kitchen me  /  Naudingi patarimai  /  Velykų stalui – laiką taupanti gurmaniška idėja  / 

Velykų stalui – laiką taupanti gurmaniška idėja

Ankstyvos šiųmetės Velykos jau kviečia pasukti galvą ir pradėti planuoti, kokius skanėstus šiemet dėsime ant šventinio stalo. Kaip sutaupyti laiko ir neužsidaryti virtuvėje kelioms paroms, bet paruošti tikro šventės karaliaus titulo vertą patiekalą? Geriausias pasirinkimas yra antiena – dažnas šventinio stalo herojus.

Vis dėlto gaminusieji šį paukštį žino: jei norite mėgautis sultinga, gardžia ir kvapnia antiena, tam reikia skirti laiko ir pastangų – pasigaminti marinatą, kelias ar keliolika valandų skirti marinavimui, pasirūpinti antienos įdaru.

Todėl „KITCHEN me“ antienos mėgėjams siūlo sutrumpinti šį procesą ir įsigyti marinuotą obuoliais įdarytą ančiuką. Kokybišku marinatu, prieskoniais ir netgi įdaru pasirūpino šio prekinio ženklo virtuvės meistrai. Be to, įsigijus „KITCHEN me“ paruoštą marinuotą ančiuką nebereikės sukti galvos ir dėl kepimo maišelių ar rankovių. Ančiukas parduodamas specialiame kepimo maišelyje, taigi įsigijus jį tereikės įkaitinti orkaitę ir nustatyti kepimo laiką. Tokiu būdu kepama antiena neišsausėja, išlieka sultinga, minkšta ir tirpsta burnoje. Jei norite mėgautis traškia odele, baigiantis kepimo laikui tiesiog prapjaukite maišelį ir leiskite paukščio paviršiui apskrusti. Besisukantieji buityje įvertins ir tai, kad kepant paukštieną kepimo maišelyje vėliau nereikia valandų valandas šveisti kepimo skardos.

Poros kilogramų ančiuko pakaks pamaitinti visai prie šventinio stalo susibūrusiai kompanijai. Kartu prie saldžiarūgščiais obuoliais įdarytos antienos patiekite bulvių skiltelių ar kroketų, keptų šakninių salierų, morkų, pankolių. Eksperimentuokite pasiūlydami ir bruknių padažo, šviežių salotų, o kam nors gal geriausias pasirinkimas būtų šaukštas raugintų kopūstų? Ir jokiu būdu neišpilkite kepant  susidariusių antienos taukų – šaukštas jų keptuvėje ar orkaitėje ruošiamas bulves šį paprasčiausią patiekalą pakylėja iki gurmaniškų aukštumų.

Antienos patiekalai nuo seno vertinami ne tik mėgstančiųjų gardžiai pavalgyti, bet ir mitybos specialistų. Šioje paukštienoje yra daug vitamino D bei omega 3 riebalų rūgščių. Pavasarį, kai po žiemos nusilpę organizmai reikalaute reikalauja pastiprinimo vitaminais, antiena – puikus pasirinkimas.