"Kuršių marių regata“ - tai didžiausias ir giliausias tradicijas turintis buriavimo renginys Lietuvoje, kuris šiemet vyko 52-ąjį kartą.
„Kuršių marių regata“ - prieš vienkartinio plastiko puodelius ir stiklines bei už ekologiškas alternatyvas. Vienkartinis požiūris - ilgalaikės pasekmės. Taip galima apibūdinti dabartinę ekologinę Žemės planetos padėtį ir žmonijos požiūrį. Lietuvos buriuotojai drauge su Neringos savivaldybe jungėsi prie pasaulinės iniciatyvos „Turn the tide on plastic“ ir organizavo akciją NE plastiko bangai. Būtent šios akcijos vardu pavadintas buvo ir paskutinis, lemiamas „Kuršių marių regatos“ etapas.
Na, o visos regatos metu buvo siekiama mažinti vienkartinio ir neperdirbamo plastiko naudojimo viešuose renginiuose ir maitinimo bei prekybos įstaigose. Prie šios akcijos prisidėjo ir mūsų įmonė.
Rugpjūčio 1-3 d. KITCHEN me komanda, pakviesti restorano „Senasis uostas“, vyko į Nidą palepinti regatos dalyvius ir miestelio svečius, tiesiogiai ant ugnies ruošiamais patiekalais. Kepė visų pamėgtus mėsainius su sausai brandinta jautiena, čirškino jautienos didkepsnius, sultingą antieną, triušieną.
Užtenka vos pagalvoti apie sultingą mėsainį su apskrudusiu, tobulai iškeptu maltiniu – ir daugeliui burnoje ima rinktis seilės. Iš tiesų mėsainiai per kelerius metus mūsų virtuvėse ir restoranų meniu išsikovojo ypač tvirtas pozicijas, o šio patiekalo gerbėjai jau sunkiai suskaičiuotų įvairias jo variacijas, sukurtas žongliruojant skirtingomis bandelėmis, daržovėmis, padažais, sūriais ir mėsos maltiniais.
O ar žinute kokie puikūs mėsainiai su VILNIAUS DUONA BRIOCHE BANDELE? Tai, kas svarbiausia mėsainiui - kokybiškos mėsos ir bandelės duetas - tobula!
Nidos gyventojams ir svečiams buvo gardi šventė, tai atsispindėjo ne tik valgytojų veiduose, bet ir padėkose už gardų maistą KITCHEN me komandai.
Buriuotojams – gero vėjo ir... iki pasimatymo sekančiais metais!
Nuotraukos – UAB „Baltic Larus“
Su Jumis dalinamės šventės akimirkomis (žr.video).