Vasarai įsibėgėjus, birželio 20 d. vakarą, „Gero skonio“ klubas svečius sukvietė į bajorišką renginį ir pirmą sykį subūrė Jonaitiškių dvaro sodyboje, esančioje vos keliolika kilometrų nuo Šiaulių. Ši kadaise grafų Oertelių įkurta vieta skaičiuoja turtingą, jau daugiau nei pusantro šimto metų istoriją. Prieš keletą metų dvarvietė vėl atvėrė duris svečiams. Tad šį kartą „Gero skonio“ klubo renginio dalyviai turėjo galimybę išskirtine degustacine antienos, triušienos bei jautienos patiekalų vakariene mėgautis autentiškoje aplinkoje. Renginio meniu specialiai šiam vakarui paruošė restorano „Avenue Brasserie“ savininkas ir virtuvės šefas Algirdas Matačiūnas, šįsyk pasiūlęs svečiams paskanauti istorija alsuojančių, tačiau šiuolaikiškai pateiktų patiekalų, prie kurių buvo priderintas žinovų parinktas Frankonijos regiono vynas. O vakarą vainikavo abejingų nepalikęs desertas ir smagioji „Gero skonio“ viktorina bei prizų ir dovanų lietus.
Nuo seno žinoma, jog maisto mados neaplenkdavo Lietuvos valdovų dvarų, o nuo jų stengdavosi neatsilikti ir diduomenė. Šiai tradicijai didelę įtaką padarė iš Italijos atvykusi karalienė Bona Sforca, į Vilnių atsivežusi italų kilmės virėjų ir vynininkų. Tad šį kartą, prisimenant turtingą Lietuvos dvarų istoriją ir jų kulinarines tradicijas, „Gero skonio“ klubo renginį nutarta surengti įspūdingoje, autentika alsuojančioje Jonaitiškių dvaro sodyboje, įsikūrusioje Radviliškio rajone, Jonaitiškių kaime.
Jonaitiškių dvaro svečių švenčių valgiaraščiu rūpinasi pačiame Šiaulių centre įsikūrusio restorano „Avenue Brasserie“ savininkas ir virtuvės šefas Algirdas Matačiūnas drauge su profesionalia komanda. Šie metai restoranui „Avenue Brasserie“ buvo ypač sėkmingi: 2019 m. Lietuvos geriausių restoranų 30-uke užimta 28-a vieta, ir tai vienintelis restoranas Šiauliuose, patekęs tarp 30-ies geriausiųjų. Be to, gegužės 20–26 dienomis vykusios Gastronomijos savaitės metu lankytojai restoranui „Avenue Brasserie“ skyrė aukštą 3-ią vietą. Tad Jonaitiškių dvarvietės svečiai, taip pat ir šio vakaro „Gero skonio“ klubo renginio dalyviai turėjo galimybę mėgautis patiekalais, paruoštais šio krašto geriausiųjų.
Ruošdamas „Gero skonio“ klubo degustacinės vakarienės meniu, šefas A. Matačiūnas pasirūpino, jog patiekalai alsuotų istorija, harmoningai derėtų prie šios aplinkos ir kartu atspindėtų šiuolaikines galimybes bei technologijas. Aperityvui buvo patiekta duona su antienos širdelių miusu, šaltajam užkandžiui – švelniai rūkyta antiena su sezoninėmis daržovėmis ir svarainių padažu. Karštajam užkandžiui ragauta triušio šlaunelė garstyčių padaže su sauté daržovėmis. Karštasis patiekalas buvo jautienos išpjovos velingtonas. Na, o desertui ragauti naminiai ledai – kokia gi vasara be šio gaivaus skanėsto!
Kaip ir kituose „Gero skonio“ klubo renginiuose, taip ir šįkart neapsieita be ištikimų, ilgamečių partnerių, kurių indėlis į kiekvieną gurmanišką vakarienę – išties didelis ir reikšmingas. Štai mėsos patiekalams ruošti įmonė „Baltic Larus“ pateikė savo antienos, triušienos ir sausai brandintos jautienos produkcijos. Pasak renginio metu „Baltic Larus“ atstovavusios rinkodaros direktorės Rūtos Burdzilauskaitės, įmonė bene labiausiai didžiuojasi prekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produkcija. Siekdama patenkinti net išrankiausių vartotojų poreikius, įmonė nuolat dalyvauja įvairiose parodose, bendradarbiauja su virtuvės šefais, o „Gero skonio“ klubo renginių metu džiaugiasi naujomis produkcijos panaudojimo galimybėmis, kurias atskleidžia geriausi Lietuvos restoranų šefai, kaskart stebinantys savo išmone bei kūrybiškumu.
Šaltinis: http://www.skonis.lt
Su Jumis dalinamės gurmaniškos vakarienės akimirkomis (žr.video).