Pradžia /  Kitchen me  /  NAUJIENOS  /  Piknike Vilniuje – ant grilio kepta antiena, naujas maršrutas ir neatremiamas charakteris  / 

Piknike Vilniuje – ant grilio kepta antiena, naujas maršrutas ir neatremiamas charakteris

„Borjomi“ vanduo jau aštuntus metus iš eilės tęsia piknikų tradiciją. Šiais metais iš pievelės prie Baltojo tilto į patį senamiesčio centrą persikėlęs piknikas susirinkusiems dovanojo ne tik ypatingą grilyje keptos antienos patiekalą, grupės „Original Copy“ koncertą, pramogų, bet ir naują maršrutą – „Borjomi trasą su charakteriu“.  Į tradicinę „Borjomi“ iškylą dalintis maistu, vandeniu ir nuostabiais senamiesčio vaizdais susirinko ir žinomų veidų – dainininkė ir politikė Donalda Meiželytė, TV prodiuserė ir renginių organizatorė Goda Jokubaitienė, aktorė, radijo laidų vedėja Kristina Savickytė su abiturientėmis dukromis Justina ir Gabija, keliautoja, kelionių knygų autorė Dalia Smagurauskaitė, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, tinklaraštininkai – Elė Pranaitytė Kūtvėla, „Nesėdėk namuose“ autorius Ramūnas Šukauskas, „Aš esu keliautoja“ autorė Vitalija Navickaitė, mokesčių ekspertė Rūta Bilkštytė, . Kiekvienas iš jų šį vakarą turėjo galimybę pasijusti unikaliu. Būtent tai šį sezoną skelbia „Borjomi“ šūkis: „O tu – su charakteriu!“

Kaip ir kiekvienais metais piknikas sutraukė daug žmonių. „Kitchen me“ virtuvės meistrai piknikautojams parengė net keletą grilio naujienų. Viena iš jų – ant „Ofyr“ grilių iškeptas antienos užkandis, kuris nustebino nauju skonių deriniu: ant kepsninės kepti sultingos ir aromatingos antienos iešmeliai buvo patiekti su šviežiomis salotomis ir… traškiu vafliu. 

Su Jumis dalinamės akimirkomis iš renginio (žr.video)

 

Jei norėtumėte pavaišinti netikėtai užklupusius svečius, „KITCHEN me“ siūlo akimirksnio receptą:

Antienos iešmeliai

5 valgytojams

600 g „Kitchenme“ marinuotos antienos filė su prieskoniais

Vaflinių indelių

Traškių salotų lapų

Iešmelių

Antienos filė supjaustykite kubeliais. Juos suverkite ant iešmelių. Antieną kepkite ant grilio plokštumos ne ilgiau nei 10 minučių. Jei kepsite ant grotelių, liepsnojančias žarijas uždenkite keletą kartų sulankstyta folija. Kol mėsa kepa, pasiruoškite vafliukus – įdėkite į juos traškų salotos lapą, o tuomet įsmeikite iešmelį. Saldus vafliuko skonis papildo sultingą antieną. Netikėta ir labai gražu.