Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Antiena su kukurūzų burbuolėmis ir mėlynių padažu
ingredientai
350 g. KITCHEN me antienos filė Pikantiški pjausniai
1 vnt. Kukurūzų burbuolė
Padažui:
1 vnt. Svogūnas (nedidelis)
Šlakelio Aliejus (kepimui)
2 skiltelės Česnakas
1 stiklinės Mėlynės
1 a.š. Kreminės garstyčios
1 v.š. Vorčesterio padažas
1 v.š. Pomidorų pasta
1 ir 1/2 v.š. Rudasis cukrus
1 šakelė Rozmarino šakelė
Pagal skonį Druska ir pipirai

Antiena su kukurūzų burbuolėmis ir mėlynių padažu

60 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Padažui svogūną susmulkinkite ir kepkite su aliejumi kol suminkštės. Baigiant kepti, sudėkite smulkintus česnakus. Supilkite į svogūnus mėlynes, sudėkite garstyčias, pomidorų pastą, vorčesterio padažą, cukrų, įdėkite rozmarino šakelę, pagardinkite druska ir pipirais. Padažą virkite apie 10 minučių. Išimkite rozmarino šakelę, padažą sutrinkite smulkintuvu ir perkoškite per smulkų sietelį. Prieš patiekiant dar kartą užvirkite.
  2. Nuimkite nuo burbuolės lapus, padalinkite burbuolę į 4 dalis. Dėkite į verdantį vandenį (burbuolės turi būti apsemtos) ir virkite 3-4 minutes. Prieš patiekiant, aptepkite burbuoles tirpintu lydytu sviestu ir apkepkite keptuvėje arba griliuje.
  3. Antienos pjausnius odele į apačią sudėkite į gerai įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apvertę kepkite dar kelias minutes. Iškepusius pjausnius suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms, kad pailsėtų. Antienos pjausnius galite kepti griliuje. Skanaus!

          Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą