600 g | marinuotų kitchenme antienos blauzdelių tulpės |
300 g | kuskuso |
300 g | daržovių sultinio |
granato sėklų | |
pundelis | žalumynų |
GARNYRAS: | |
450 g | briuselio kopustų |
2 a.š. | alyvuogių aliejaus |
1 a.š | šviežio čiobrelio |
žiupsnelio | Druska Pipirai |
1 pundelis | sviezių spanguolių |
2 a.š. | klevų sirupo |
PADAŽAS: | |
40 g | sviesto |
30 ml | aliejaus |
1 | kubeliais pjaustyto svogūno |
200 g | šaldytų vyšnių |
100 ml | raudono vyno |
1000 ml | vištienos sultinio |
30 g | cukraus |
1 g | cinamono |
2 | gvaizdikeliai |
Sultingos antienos blauzdelės jau paruostos kepti orkaiteje su visa pakuote tereikia nuiimti tik kartoninę įmautę, įkaitinti orkaitę ir iškepti pagal nurodytas instrukcijas. Kol kepa antiena gaminame padažą: aliejuje ir svieste apkepiname svogūnėlius dedame vyšnias ir pilame raudoną vyną. Tikslas nugarinti vyną, kad neliktu alkoholio, o liktu tik vyno aromatas. Pilame sultinį ir dar gariname. Skaniname padaža druska, pipirais, cukrumi, cinamonu ir gaizdikėliais.Leidžiame skoniams susijungti virdame dar keleta minučių. Padaža pertriname per sietelį ir ant žemos temperatūros dar paverdame iki norimos padažo tekstūros. Likus 20 min iki anties kepimo pabaigos į atskira skardelę sudedame briuselio kopūstus, apibarstykite druska, pipirais, čiobreliais, užpilkite alyvuogių aliejumi ir kepkite 10 min. Tada ištraukite, suberkite spanguoles, išmaišykite ir kepame orkaiteje likusį laiką dar 10 min. Patiekiant užpilkite klevų sirupo ir švelniai išmaišykite. Kuskusą išverdame sultinyje. Pagardinus ji granatų sėklomis bei žalumynais, patiekalas bus ne tik skanus, bet spalvingas ir puošnus. Maistą dėliojame į lėkštes ir mėgaujames restorano lygio vakariene.