Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
ANTIENOS BLAUZDELIŲ TULPĖS RAUDONO VYNO IR VYŠNIŲ PADAŽE
ingredientai
600 g marinuotų kitchenme antienos blauzdelių tulpės
300 g kuskuso
300 g daržovių sultinio
granato sėklų
pundelis žalumynų
GARNYRAS:
450 g briuselio kopustų
2 a.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š šviežio čiobrelio
žiupsnelio Druska Pipirai
1 pundelis sviezių spanguolių
2 a.š. klevų sirupo
PADAŽAS:
40 g sviesto
30 ml aliejaus
1 kubeliais pjaustyto svogūno
200 g šaldytų vyšnių
100 ml raudono vyno
1000 ml vištienos sultinio
30 g cukraus
1 g cinamono
2 gvaizdikeliai

ANTIENOS BLAUZDELIŲ TULPĖS RAUDONO VYNO IR VYŠNIŲ PADAŽE

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Sultingos antienos blauzdelės jau paruostos kepti orkaiteje su visa pakuote tereikia nuiimti tik kartoninę įmautę, įkaitinti orkaitę ir iškepti pagal nurodytas instrukcijas. Kol kepa antiena gaminame padažą: aliejuje ir svieste apkepiname svogūnėlius dedame vyšnias ir pilame raudoną vyną. Tikslas nugarinti vyną, kad neliktu alkoholio, o liktu tik vyno aromatas. Pilame sultinį ir dar gariname. Skaniname padaža druska, pipirais, cukrumi, cinamonu ir gaizdikėliais.Leidžiame skoniams susijungti virdame dar keleta minučių. Padaža pertriname per sietelį ir ant žemos temperatūros dar paverdame iki norimos padažo tekstūros. Likus 20 min iki anties kepimo pabaigos į atskira skardelę sudedame briuselio kopūstus, apibarstykite druska, pipirais, čiobreliais, užpilkite alyvuogių aliejumi ir kepkite 10 min. Tada ištraukite, suberkite spanguoles, išmaišykite ir kepame orkaiteje likusį laiką dar 10 min. Patiekiant užpilkite klevų sirupo ir švelniai išmaišykite. Kuskusą išverdame sultinyje. Pagardinus ji granatų sėklomis bei žalumynais, patiekalas bus ne tik skanus, bet spalvingas ir puošnus. Maistą dėliojame į lėkštes ir mėgaujames restorano lygio vakariene.  

 

 

Atgal į receptų sąrašą