Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
ANTIENOS FILĖ DIDKEPSNIS SU VYŠNIŲ PADAŽU BEI ORKAITĖJE KEPTAIS BUROKĖLIAIS
ingredientai
350 g antienos filė didkepsnio su prieskoniais
Garnyrui:
3 vnt. burokėlių
3 šaukštų balzaminio acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto citrinų sulčių
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
3 skiltelių česnako
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų
Padažui prie antienos:
250ml vyšnių sulčių
2 šaukštų cukraus
2 šaukštų citrinų sulčių
2 šaukštų raudono vyno acto
1 šaukšto kukurūzo krakmolo
1 šaukšto sviesto
pagal skonį druskos

ANTIENOS FILĖ DIDKEPSNIS SU VYŠNIŲ PADAŽU BEI ORKAITĖJE KEPTAIS BUROKĖLIAIS

60 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Pagal instrukciją ant pakuotės iškepame antieną ir paliekame ją 10-15min "pailsėti".
2. Garnyras: burokėlius nulupame ir supjaustome skiltelėmis, dedame į dubenį. Dubenyje užpilame citrinų sultimis, aliejumi, balzaminiu actu, išspaudžiame česnakus, beriame čiobrelius bei druską su pipirais ir viską gerai išmaišome. Paliekame pasimarinuoti 10-15min, o tada kepame iki 180laip. įkaitintoje orkaitėje ant skardos patiestos kepimo popieriumi apie 40min. kol burokėliai suminkštės (aš mėgstu šiek tiek kietesnius).
3. Padažas: nedideliame prikaistuvyje pakaitiname cukrų su actu, kai po kelių min. actas išgaruos, cukrus išsilydys ir patamsės, iš lėto supilame citrinų sultis. Maišome, kol karamelė ištirps. Į šaltas vyšnių sultis suberiame krakmolą ir išmaišome, tada viską supilame į acto ir cukraus mišinį. Kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės. Nukėlus nuo ugnies įmaišome sviestą, bei pagardiname druska.
4. Viską kartu gražiai patiekiame.
SKANAUS!

 

 

Už receptą dėkojame Nuo Užkandžio iki deserto.

Atgal į receptų sąrašą