Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU ŠOKOLADINIU PADAŽU BEI KEPTAIS BANANAIS
ingredientai
170 g marinuotos anties krūtinėlės iš Kitchenme
šiek tiek aliejaus kepimui
Padažui:
45g juodojo šokolado
130ml sauso baltojo vyno
1 šaukštelio provanso žolelių
pagal skonį druskos
1/2 šaukštelio maltų čili pipirų
1 svogūno
Garnyrui:
1 banano
šiek tiek rudojo cukraus (bananui apvolioti)
Patiekimui: pistacijų, šviežio baziliko lapelių

ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU ŠOKOLADINIU PADAŽU BEI KEPTAIS BANANAIS

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Apkepiname antieną įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 3-4min.
2. Gaminame padažą: svogūną susmulkiname kubeliais, apkepiname aliejuje iki kol suminkštės, tada pilame vyną ir beriame prieskonius, leidžiame alkoholiui išgaruoti. Gale dedame kapotą šokoladą ir verdame padažą ant nedidelės kaitros kol šokolas išsilydys.
3. Bananus nuvalome, perpjauname pur pusę, apvoliojame rudajame cukruje ir kepiname ant sausos keptuvės nedidelėje kaitroje, kol gražiai karamelizuosis.
4. Antieną supjaustome griežinėliais, užpilame šokoladiniu padažu ir patiekiame kartu su keptais bananais. Dekoruojame smulkintomis pistacijomis ir šviežiais baziliko lapeliais.
 
SKANAUS
 
Už receptą dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO. 
Atgal į receptų sąrašą