Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Anties krūtinėlė su karamelizuota kriauše ir karijomis
ingredientai
350 g Kitchen me antienos didkepsniai burokėlių marinate
2 kriaušių
4 v.š. balzaminio acto kremo
2 v.š. medaus
saujos pekaninių karijų (tinka ir graikiniai riešutai)
1 v.š. bruknių uogienės (tinka ir kitos)
žiupsnelis druskos, pipirų

Anties krūtinėlė su karamelizuota kriauše ir karijomis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Pirmiausia anties file #zylekamado grilyje netiesioginėj kaitroj parūkinau su apelsino drožlėmis 160 temperatūroje, kol vidinė temperatūra pasiekė 40 C. 
  Kai vidinė jau 40 C išėmiau iš grilio mėsytę ir susukau į foliją, kad neatvėstų, kol grilis įkais iki 200C 
  Kol grilis kaito, tuo tarpu pradėjau kepti kriaušes, jas pirmiausiai perpjoviau perpus ir ištepiau medaus ir balzaminio acto kremo padažu. Taip pat ketaus keptuvėlėj pekanines karijas tame pačiame padaže karamelizavau. 
  Griliui įkaitus iki 200C kepimas jau vyksta tiesioginėj kaitroj  užtenka po 1 minutę iš abiejų pusių apkepti antieną ️
 Išėmus iš grilio, anties file dar susukau į foliją ir leidau pailsėt 5-10 min. 
 
Viską dedam į lėkštę ir galima jau valgyt 
 
P.S. kriaušes dar paskui netiesioginėj kaitroj pakepiau, kol antytė buvo folijoj 
 
 Už receptą dėkojame Mindaugas Žymantas
 
 
Atgal į receptų sąrašą