Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Anties kulšelės su česnakinėmis bulvytėmis bei saldžiarūgščiu slyvų padažu
ingredientai
600 g. KITCHEN me anties kulšelės su prieskoniais
Bulvytėms:
Pagal poreikį Šviežios bulvytės
Kelios skiltelės Česnakas
Pagal skonį Džiovintas čiobrelis
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Aliejus
Padažui:
5 vnt. Slyvos
2 skiltelės Česnakas
1 ir 1/2 a.š. Rudasis cukrus
30-50 ml. Grietinėlė
Šiek tiek Šviežios petražolės
Pagal skonį Druska ir pipirai

Anties kulšelės su česnakinėmis bulvytėmis bei saldžiarūgščiu slyvų padažu

60 min.
2-4 porcijos
Gaminimas

1. Bulves patrinkite su šiurkščia kempinėle po tekančiu vandeniu, supjaustykite į 4 dalis ir apvirkite 5 min.

2. Tada nukoškite, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais, supjaustykite česnako skilteles griežinėliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir viską atsargiai išmaišykite, sudėkite į kepimo indą.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros, pašaukite anties kulšelės (pakuotės folijos nenuimkite), bei bulvytes ir kepkite apie 1 val.

4. Kol viskas kepa, pagaminkite padažą. Slyvas nuplaukite, tada užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite keliom minutėms. Pašalinkite žieveles, supjaustykite smulkiau, išimkite kauliuką.

5. Sudėkite slyvas į nedidelį puodą, įpilkite vandens, kad apsemtų truputį daugiau nei pusę slyvų, užvirkite, įspauspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų, smulkintų petražolių, cukrų ir viską troškinkite, kol padažas sutirštės. Taip pat supilkite grietinėlę ir dar patroškinkite 5-10 min.

6. Valgykite su mėgstamomi salotomis ar tiesiog žviežiomis daržovėmis. Skanaus!

Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą