
| 350 g | Kitchen me antienos tradicinių pjausnių |
| 3 vnt. | kriaušės |
| 1 sauja | špinatų |
| 150 g | salotų mišinio |
| šlakelio | alyvuogių aliejaus |
| Šlakelis | citrinos sulčių |
| 1 v.š. | rudojo cukraus |
| 1 saujelė | graikinių riešutų |
Gerai įkaitiname keptuvę, antienos filė kepsnius dedame odele žemyn ir kepame 7 min, nevartant. Apverčiame kita puse ir kepame dar apie 5 min. Pjausnius atidedame į šalį, galima suvynioti į foliją ir leidžiame pailsėti. Toje keptuvėje, kur kepė antiena paliekame apie 1 šaukštą riebalų, kitus nusemiame (puikiausiai tiks panaudoti, kepant bulves). Kriaušes nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Dedame į keptuvę ir pakepame iš visų pusių. Pabarstome cukrumi. Pakaitiname, kol kriaušės karamelizuosis. Salotų lapelius ir špinatus nuplauname, dedame į lėkštę, apšlakstome citrinų sultimis ir aliejumi. Antienos filė pjausnius supjaustome mažesniais gabalėliais ir dėliojame į lėkštę kartu su kriaušių skiltelėmis. Graikinius riešutus pasmulkiname ir pabarstome ant salotų.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę.