Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Salotos a la Cezaris su antienos file didkepsniu
ingredientai
350 g. antienos file žolelių didkepsnio
2 gūžių Romaine salotų
saujos baltos duonos skrebučių
pagal poreikį Parmezano sūrio
6 vnt virti putpelių kiaušiniai
Padažui :
1 vnt. šviežio kiaušinio trynys
1 v.š. Vorčesterio padažo
5 v.š alyvuogių aliejus
1 skilt. česnako
2 vnt. ančiuvių aliejuje ( nebūtinai)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. garstyčių
pagal poreikį šviežiai tarkuoto Parmezano
žiupsnelis pipirų, rudojo cukraus

Salotos a la Cezaris su antienos file didkepsniu

30 min.
2 porcijos
Gaminimas

Įkaitinkite storapadę griliaus keptuvę. Galite įpilti truputį aliejaus. Dėkite antienos filė odele žemyn ir kepkite po 5 min kiekvieną pusę. Sudėkite kepsnius į dubenį, uždenkite ir palaikykite apie 10 min. Palikite atvėsti. Gaminame padažą : kiaušinis palaikomas 1 min verdančiame vandenyje. Atskirtą kiaušinio trynį, trintą česnaką ir visus kitus išvardintus ingredientus, be aliejaus ,dėkite į  plakimo indą. Pradėkite plakti ir po truputį pilkite alyvuogių aliejų.Gausite tirštoką padažą. Dėkite tarkuotą Parmezaną. Būtinai ragaukite ir skaninkite druska,pipirais. Nuostabus padažas.Jeigu nemėgstate ančiuvių ,vietoje jų įdėkite druskos. Į lėkštes dėliokite salotas, per pusę pjautus putpelių kiaušinius,skrebučius,Parmezano drožles. Per vidurį sudėkite supjaustytą antieną.Padažą galite patiekti atskirai arba užpiltą ant salotų.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!

Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

 

 

 

Atgal į receptų sąrašą