Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Suši su karštai rūkyta antienos file
ingredientai
200 g suši ryžių
4 Nori dumblio lapai
1 vnt. bambukinė servetėlė sušių vyniojimui
Sirupui (ryžiams sulieti):
160 ml ryžių acto
80 ml cukraus
80 ml druskos
Įdarui:
100 g karštai rūkyta antienos file
pagal poreikį Krabų lazdelės, įdarytos sūrio ir žalumynų įdaru
1 vnt. avokadas
1 vnt. agurkas

Suši su karštai rūkyta antienos file

60 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Nuplaukite kruopščiai ryžius: užpilkite juos vandeniu ir švelniai skalaukite vis keičiant vandenį, kol taps skaidrus (ne baltas). Vandenį keiskite mažiausiai 5 kartus.
  2. Nuplautus ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu – maždaug 2,5 cm virš ryžių turi būti vandens.
  3. Kol ryžiai verda, pasiruoškite sirupą: ryžių actą, cukrų ir druską supilkite į indą ir pakaitinkite, kol ištirps cukrus. Palikite atvėsti.
  4. Užvirus ryžiams sumažinkite ugnį iki minimumo ir dar palikite virti 15 minučių, o išvirus leiskite jiems ”pailsėti” 5-10min.
  5. Ryžiams “pailsėjus” supilkite paruoštą sirupą (pilkite pagal skonį) ir atsargiai viską išmaišykite.
  6. Kad greičiau ryžiai atvėstų, sudėkite juos ant plokščio paviršiaus (puikiai tam pasitarnaus orkaitės kepimo skarda).
  7. Ant bambukinės servetėlės patieskite suši nori lapelį blizgančia puse į apačią, vertikaliai einančiomis juostomis.
  8. Susidrėkinkite rankas, kad prie jų neliptų ryžiai. Paimkite saują ryžių ir jais padenkite nori lapelį plonu tolygiu sluoksniu, paliekant +/- 3 cm kraštelį viršuje.
  9. Maždaug per centrą nori lapo, padengto ryžiais, supjaustytus juostelėmis agurkus, avokadą, krabų lazdeles, įdarytas sūriu ir žalumynais, supjaustytą juostelėmis karštai rūkytą antienos file ir kilimėlio pagalba formuokite suši.
  10. Paruoštą ritinėlį supjaustykite aštriu peiliu (prieš pjaustant peilį sudrėkinkite šaltu vandeniu) į 8 lygias dalis.
  11. Taip paruoškite likusius suši.
  12. Belieka tik pamirkyti į sojos padažą ir mėgautis skoniais!

 

Skanių akimirkų linki UAB "Baltic Larus" kolektyvas!     

 

 

Atgal į receptų sąrašą