Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Suši su sūdyta-parūkyta antienos file
ingredientai
200 g suši ryžių
4 vnt. dumblio lapai
1 vnt. bambukinė servetėlė sušių vyniojimui
Sirupui (ryžiams sulieti):
160 ml ryžių acto
80 ml cukraus
80 ml druskos
Įdarui:
80 g sūdyta-parūkyta antienos filė
pagal poreikį tepamas sūrelis
pagal poreikį svogūnų laiškai
pagal poreikį avokadas
pagal poreikį agurkas

Suši su sūdyta-parūkyta antienos file

60 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Nuplaukite kruopščiai ryžius: užpilkite juos vandeniu ir švelniai skalaukite vis keičiant vandenį, kol taps skaidrus (ne baltas). Vandenį keiskite mažiausiai 5 kartus.
  2. Nuplautus ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu – maždaug 2,5 cm virš ryžių turi būti vandens.
  3. Kol ryžiai verda, pasiruoškite sirupą: ryžių actą, cukrų ir druską supilkite į indą ir pakaitinkite, kol ištirps cukrus. Palikite atvėsti.
  4. Užvirus ryžiams sumažinkite ugnį iki minimumo ir dar palikite virti 15 minučių, o išvirus leiskite jiems ”pailsėti” 5-10min.
  5. Ryžiams “pailsėjus” supilkite paruoštą sirupą (pilkite pagal skonį) ir atsargiai viską išmaišykite.
  6. Kad greičiau ryžiai atvėstų, sudėkite juos ant plokščio paviršiaus (puikiai tam pasitarnaus orkaitės kepimo skarda).
  7. Ant bambukinės servetėlės patieskite suši nori lapelį blizgančia puse į apačią, vertikaliai einančiomis juostomis.
  8. Susidrėkinkite rankas, kad prie jų neliptų ryžiai. Paimkite saują ryžių ir jais padenkite nori lapelį plonu tolygiu sluoksniu, paliekant +/- 3 cm kraštelį viršuje.
  9. Maždaug per centrą nori lapo, padengto ryžiais, dėkite sūrio kremo juostelę, supjaustytus juostelėmis agurkus, avokadą, sūdyta-parūkytą antienos file juostelėmis apsuktą svogūno laišką ir kilimėlio pagalba formuokite suši.
  10. Paruoštą ritinėlį supjaustykite aštriu peiliu (prieš pjaustant peilį sudrėkinkite šaltu vandeniu) į 8 lygias dalis.
  11. Taip paruoškite likusius suši.
  12. Belieka tik pamirkyti į sojos padažą ir mėgautis skoniais!

 

 

Skanių akimirkų linki UAB "Baltic Larus" kolektyvas!     

 

Atgal į receptų sąrašą