Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Brandintos jautienos gabaliukai česnakiniame svieste + traškūs, gaivūs smidrai.
ingredientai
220 g KITCHEN ME sausai brandinto Black angus mentės didkepsnio
4 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos, pipirų
smulkintų petražolių
ciabatos
parmezano sūrio
cirtinos
graikiniai riešutai
smidrų

Brandintos jautienos gabaliukai česnakiniame svieste + traškūs, gaivūs smidrai.

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
1.Nuplauti ir nusausinti sauso brandinimo jautienos mentės steiką (naudojau kitchenme). 
2. Supjaustyti maždaug 3ant3cm gabaliukais ir ant didelės kaitros kartu su aliejumi apskrudinti iš visų pusių. Kepimas truko apie 3min. Tada sumažinti kaitrą, įdėti 60g. ghi sviesto, sulkintas 4 skilteles česnako. Ir dar pekepti apie minutę.
3. Patraukti nuo kaitlentės, užbarstyti druskos, pipirų, smulkintų petražolių ir leisti apie 3min. pailsėti. 
4. Tuo tarpu paskrudinti ciabata. Ir pasiruošti  smidrus.
5. Smidrus nuplauti, nusausinti, nulaužti sumedijusius galus. Sumesti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepti iš visų pusių apie 4min. Svarbu, kad išorė suminkštėtų, o vidus vis dar liktų traškus. Nukelti nuo kaitlentės, apšlakatyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir skiltele tarkuoto česnako. Išmaišyti. Sudėjus į lėkštę apibarstyti tarkuotu parmezanu, tarkuota citrinos žievele bei smulkintais, kepintais graikiniais riešutais. Į smidro patalus paguldyti skiltelę citrinos. 
 
 
Už receptą ir nuotraukas dėkojame papipirink. 
Atgal į receptų sąrašą