Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos didkepsnis - greita idėja Jūsų pietums
ingredientai
3x220 g Kitchen me jautienos antrekoto (rib-eye) didkepsnio be kaulo
šlakelio alyvuogių aliejaus
šiek tiek šviežiai maltų pipirų
šiek tiek druskos
Argentinietiško chimichurri padažo ingridientai:
1 sauja šviežių petražolių
5 skiltelės česnako
2 šaukštai šviežio ar džiovinto raudonėlio
šiek tiek šviežios kalendros
šiek tiek druskos ir pipirų
2 šaukštai raudono vyno acto
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
GARNYRAS (bulvės)
600 g šviežių bulvių
2 šaukštų garstyčių (neaštrių)
1vnt rausvojo svogūno
šiek tiek šviežių petražolių
šlakelio alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos

Jautienos didkepsnis - greita idėja Jūsų pietums

45 min.
3 asmenims
Gaminimas
1. Rekomenduoju, pirmiausia, pasigaminti padažą ir palaikyti jį šaldytuve bent kelias valandas. Tokiu būdu ingridientai susimaišys ir padažas taps dar gardesnis.
2. Inde sumaišome smulkiai pjaustytas prieskonines žoleles, smulkintą česnaką, aliejų, actą. Pagardiname druska ir pipirais. Viską labai gerai išmaišome.
3. Prieš kepant jautieną, labai svarbu ją palaikyti bent 1-2val kambario temperatūroje.
4. Jei mėsą kepame lauke ant grotelių - puiku. Tačiau ją galima skaniai išsikepti ir virtuvėje: ant aukštos kaitros statome grill keptuvę ir kaitiname tol, kol keptuvė pradeda lengvai rūkti. Prieš dedant kepti mėsą, pašlakstome ją alyvuogių aliejumi ir kepame po 3-4min iš kiekvienos pusės.
5. Kai mėsa iškepa, išimame ją iš keptuvės ir pabarstome druska bei šviežiai maltais pipirais (rekomenduoju naudoti malūnėlį pipirams). Tada, uždengiame mėsą folija ir leidžiame jai 'pailsėti' 10-15min.
6. "Pailsėjusią" mėsą įtriname paruoštu padažu ir patiekiame su mėgstamu garnyru ????
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto.
 
Atgal į receptų sąrašą