Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
JAUTIENOS DIDKEPSNIS SU GERVUOGIŲ PADAŽU
ingredientai
220 g jautienos paslėpsnio didkepsnio iš Kitchenme
Pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų
kepimui aliejaus
1 šakelės šviežio rozmarino
Padažui:
150 g šviežių gervuogių
1 šaukšto balzaminio acto
100 ml raudonojo vyno cabernet
1 citrinos žievelės
1 šaukšto sviesto
2 šaukštelių cukraus
1 šakelės šviežio čiobrelio

JAUTIENOS DIDKEPSNIS SU GERVUOGIŲ PADAŽU

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1.Didkepsnį kepame po 2-3min iš kiekvienos pusės ant gerai įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus (rozmarino šakelė kepa šalia aliejuje). Iškeptą mėsą pabarstome prieskoniais ir suvyniojame į foliją, leidžiame “pailsėti” 15min.
2.Gaminame padažą: gervuoges sudedame į prikaistuvį ir sutriname šakute. Kartu į uogas pilame balzaminį actą, vyną, citrinos žievelę, cukrų ir dedame čiobrelio šakelę. Veerdame ant vidutinės kaitros, kol ištirps cukrus ir visa masė sutirštės. Nuėmus padažą nuo kaitros įdedame šaukštą sviesto ir gerai viską išmaišome. Padažą pertriname per sietelį.
3.Tiekiame griežinėliais supjaustytą didkepsnį, apšlakstytą padažu kartu su mėgstamu garnyru.
SKANAUS
 
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 
Atgal į receptų sąrašą