Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos didkepsnis su rozmarinu
ingredientai
400 g Kitchen me T-BONE jautienos didkepsnis
1/2 a.š. smulkinto šviežaus rozmarino
1 a.š. alyvuogių aliejaus
pagal skonį Druskos ir pipirų
Sviestui:
1 a.š. sviesto
1/3 a.š. smulkinto rozmarino
1 skiltelė česnako

Jautienos didkepsnis su rozmarinu

60 min
1-2 porcijos
Gaminimas
  1. Pasiruošiame sviestą. Pirmiausia, sviestą palaikome keletą minučių kambario temperatūroje, kol suminkštės. Įspaudžiame česnaką, įberiame smulkintą rozmariną ir gerai išmaišome. Padedame į šalį.
  2. Kepsnį taip pat palaikome kambario temperatūroje maždaug pusvalandį –  taip tiksliau pasieksime norimą mėsos iškepimą. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Ketaus keptuvėje, kuri yra pritaikyta kepimui orkaitėje, įkaitiname šaukštelį sviesto ir alyvuogių aliejaus. Kepsnį apiberiame druska ir apiberiame storu sluoksniu stambiai maltų kvapniųjų pipirų. Kepsnį kepame iš abiejų pusių po 2 minutes, apiberiame smulkintu rozmarinu ir perkeliame su visa keptuve į orkaitę. Mano kepsnys buvo pilnai iškeptas, jį orkaitėje kepiau 5 minutes. Jei norite vidutinio, kepkite trumpiau.
  3. Išimame kepsnį iš orkaitės, uždedame dalį sviesto, keptuvę uždengiame folija ir paliekame 5 minutėms. Kepsnį patiekiame su likusiu sviestu.

 

Didkepsnį patiekiau su bulvytėmis. Jas kepiau orkaitėje su odele, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi, įspaudusi šiek tiek česnako ir pagardinusi mano mylimiausiais prieskoniais – druska ir pipirais.

Už receptą dėkojame Skaniai sveikai.

Atgal į receptų sąrašą