Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos ir pievagrybių troškinys su rudųjų ryžių ir daržovių plovu
ingredientai
1 pakuotė (250 g) KICHEN me Jautienos brandintas steikas
Pagal poreikį Aliejus
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
1/4 a.š. Druska
2 vnt. didelis Svogūnas
1,5 v.š. Pomidorų pasta
1/4 a.š. Cukrus
525 ml Jautienos sultinys
3 vnt. Morka
250 g Pievagrybiai
2 vnt. (skiltelės) Česnakai
Pagal skonį Petražolės
Pagal skonį Druska plovui
125 g Rudieji ryžiai
1/3 a.š. Cinamonas
1/3 a.š. Džiovintos kalendros
1/3 a.š. Maltas kuminas
500 ml Daržovių sultinys
1 vnt. Cukinija
60 g Anakardžiai
70 g Špinatų lapeliai
Pagal skonį Šviežūs petražolių lapeliai

Jautienos ir pievagrybių troškinys su rudųjų ryžių ir daržovių plovu

90 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Jautienos ir pievagrybių troškinys.
    1. Labai dideliame puode (turi būti platus) įkaitinkite aliejų (apie pusę valgomojo šaukšto) ir 3 minutes pakepinkite padruskintą ir papipirintą mėsą ant didelės ugnies. Paskui išimkite.
    2. Svogūną supjaustykite kubeliais. Į puodą įpilkite dar pusę šaukšto aliejaus.Pakepinkite svogūną ant vidutinės ugnies 3-4 minutes, kol šiek tiek suminkštės. Sudėkite pusmėnuliais supjaustytą morką ir pomidorų pastą, maišant, pakepkite keletą minučių.
    3. Tuo metu nuvalykite grybus, supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į keptuvę. Sugrąžinkite į keptuvę mėsą.
    4. Suberkite cukrų, įmaišykite sultinį ir troškinkite apie 50 minučių. Baigiant trokšti, įtarkuokite česnaką, susmulkinkite petražoles ir užberkite ant troškinio. Švelniai pakaitinkite ir patiekite.

  2. Rudųjų ryžių ir daržovių plovas:
    1. Susmulkinkite nedideliais kubeliais svogūną ir sutarkuokite česnako skiltelę.
    2.Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir pakepkite svogųną su česnaku, kol suminkštės.
    3.Bekepdami įberkite žiupsnelį druskos. Kol kepa svogūnas, supjaustykite morkas plonais pusmėnuliais ir suberkite pas svogūnus, pakepkite apie 5 minutes ant vidutinės ugnies.
    4. Suberkite ryžius, cinamoną, kalandras ir kuminą. Viską gerai išmaišykite. Supilkite sultinį.
    5. Supjautykite cukiniją stambokais gabalėliais. Kai sultinys užvirs,sumeskite cukinijos gabalėlius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 50 minučių, kol ryžiai taps minkšti, o sultinys susigers.
    6. Sudėkite špinatų lapelius ir troškinkite dar 5 minutes.
    7. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite anakardžius.
    8. Padruskinkite, jei reikia, ir papipirinkite.
    9. Susmulkinte petražoles ir įmaišykite į plovą.

Dėkojame MUKATANAS už receptą!

 

 

Atgal į receptų sąrašą