Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos kepsniai su mangoldais, šparaginėmis pupelėmis ir alaus-sūrio padažu
ingredientai
2 vnt. KITCHEN me šaldyta sausai brandinta jautiena TOP SIRLOIN be kaulo
Pagal skonį Druska ir pipirai
1/2 v.š. Lydytas sviestas
Daržovėms:
2 skiltelės Česnakas
Pagal poreikį Lydytas sviestas
4 vnt. Dideli mangoldų lapai
Sauja Šparaginės pupelės
Pagal skonį Druska ir pipirai
Padažui:
1 vnt. Svogūnas (vidutinio dydžio)
1 v.š. Sviestas
2 skiltelės Česnakas
1 stiklinė Tarkuotas kietasis sūris
1/4 stiklinės Grietinėlė
1/2 stiklinės Alus
Pagal skonį Druska ir pipirai

Jautienos kepsniai su mangoldais, šparaginėmis pupelėmis ir alaus-sūrio padažu

40 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Jautieną dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
  2. Svogūną kepinkite su sviestu, kol suminkštės, baigiant kepti įdėkite česnaką. Supilkite alų ir patroškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, įdėkite sūrį ir virkite maišydami, kol sūris išsilydys. Paskaninkite druska, pipirais. Sutrinkite padažą smulkintuvu.
  3. Česnako skilteles susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu. Sudėkite smulkintus mangoldų lapus - 2 lapus susmulkinkite, 2 iškepkite nesmulkintus.
  4. Šparagines pupeles sudėkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite nuo užvirimo pusę minutes. Nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu, kad atvėstų. Prieš patiekiant pakepinkite pupeles, keptuvėje kurioje kepė kepsniai. Skanaus!

          Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą