Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos kepsnys su greitu vyno ir uogų padažu
ingredientai
2 šaukštų aliejaus
1 vnt. KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos didkepsnio Rib Eye
100 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto
2 rozmarino šakelių
2 skiltelių česnako
½ stiklinės raudonojo vyno
1 šaukšto šviežių spanguolių
1 šaukšto šviežių gervuogių
1 šaukšto šaldytų vyšnių
žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupselio KOTANYI juodųjų pipirų

Jautienos kepsnys su greitu vyno ir uogų padažu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi, ant didelės kaitros, dėkite kepti KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos didkepsnį „Rib eye“. Kepkite iš abiejų pusių po 2 min., kol apskrus. Sudėkite ŽEMAITIJOS PIENO sviestą, rozmarino šakeles, traiškytus česnakus. Šaukštu pildami verdantį sviestą ant kepsnio, kepkite dar 2–3 min., kol kepsnys karamelizuosis (neperkepkite).
  2. Išimkite kepsnį iš keptuvės ir dėkite į lėkštę, ant viršaus supilkite karštus riebalus, sudėkite keptus rozmarinus ir česnakus. Palaikykite kambario temperatūroje apie 5 min., kol mėsos struktūra atsipalaiduos.
  3. Į keptuvę supilkite vyną ir ant aukštos kaitros nugarinkite, kol liks mažiau nei ½ kiekio. Sudėkite uogas, pagardinkite KOTANYI druska, KOTANYI juodaisiais pipirais ir troškinkite 2–3 minutes.
  4. Patiekite į lėkštę supylę vyno padažą su uogomis, ant viršaus sudėkite pjaustytą kepsnį, užberkite druskos ir pipirų.

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą