Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos kepsnys su napoletana padažu
ingredientai
220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandinto jautienos antrekoto didkepsnio Rib Eye
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO padažo Napoletana
1 NATUR COMPAGNIE jautienos sultinio kubelio
1 stiklinės vandens
1 saujos spanguolių
2 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
1 saujos šviežių gervuogių
keleto šakelių baziliko
Žiupsnelio KOTANYI druskos
žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Jautienos kepsnys su napoletana padažu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. KITCHEN ME šviežią sausai brandintą jautienos antrekoto didkepsnį „Rib Eye“ nusausinkite, ištrinkite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite KOTANYI druska ir šviežiai grūstais pipirais.
  2. Įkaitinkite ZYLE grilį iki 200 °C temp.
  3. Į prikaistuvį sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO padažą „Napoletana“, NATUR COMPAGNIE jautienos sultinio kubelį, supilkite vandenį. Patroškinkite apie 10 min.
  4. Sudėkite spanguoles ir DANSUKKER auksaspalvį sirupą. Troškinkite dar 10 min.
  5. Į įkaitintą grilį dėkite pamarinuotą jautienos didkepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po 1–2 min. iki norimo iškepimo lygio. Iškepusią mėsą pailsinkite 5–6 min.
  6. Į lėkštę pilkite padažą su spanguolėmis ir dėkite griežinėliais pjaustytą jautieną.
  7. Viską pagardinkite šviežiomis gervuogėmis ir baziliku.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą