Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
JAUTIENOS ŠAŠLYKAS SU AŠTRIOMIS SALOTOMIS IR ČESNAKINĖMIS BULVYTĖMIS
ingredientai
2 pakeliai x 200 g "Kitchen me" sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyko
10 nedidelių šviežių bulvyčių
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelio džiovintų česnako granulių
žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
salotoms:
10 vnt. raudonųjų ir geltonųjų vyšninių pomidorų
gabalėlio agurko
4 vnt. ridikėlių
pagal skonį marinuotų jelapeno paprikų (
poros saujų mėgstamų salotų mišinio
šlakelio citrinos sulčių
šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų

JAUTIENOS ŠAŠLYKAS SU AŠTRIOMIS SALOTOMIS IR ČESNAKINĖMIS BULVYTĖMIS

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Šviežias bulvytes išvirkite lengvai pasūdytame, nugarinkite ir atidėkite į šalį.
  2. Prieš kepant jautienos šašlyką, išimkite iš pakuotės, nusausinkite virtuviniu rankšluostiniu popieriumi ir palikite pastovėti kambario temparūroje.
  3. Salotas paruoškite iš išvardintų ingriendų. Kad nesumirktų salotų lapai, dėkite juos tik prieš patiekiant.
  4. Pasirinkite kur kepsite - grilinėje ant žarijų ar elektrinėje, keptuvėje, orkaitėje ir pan. Šiam kartui rinkausi elektrinę grilinę.
  5. Pirmiausiai kepkite jautienos šašlykus keletą minučių iki norimo iškepimo lygio. Perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti.
  6. Į dubenį sudėkite išilgai perpjautas bulvytes, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite česnako granulėmis, druska ir viską lengvai permaišykite. Bulvių puseles iškepkite grilinėje.
  7. Serviruokite lėkštes: dėkite salotas, bulvių puseles, kurias apibarstykite krapais, jautienos šašlyką, kurį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Už receptą dėkojame Oditėlės blogui
Atgal į receptų sąrašą