- Šviežias bulvytes išvirkite lengvai pasūdytame, nugarinkite ir atidėkite į šalį.
- Prieš kepant jautienos šašlyką, išimkite iš pakuotės, nusausinkite virtuviniu rankšluostiniu popieriumi ir palikite pastovėti kambario temparūroje.
- Salotas paruoškite iš išvardintų ingriendų. Kad nesumirktų salotų lapai, dėkite juos tik prieš patiekiant.
- Pasirinkite kur kepsite - grilinėje ant žarijų ar elektrinėje, keptuvėje, orkaitėje ir pan. Šiam kartui rinkausi elektrinę grilinę.
- Pirmiausiai kepkite jautienos šašlykus keletą minučių iki norimo iškepimo lygio. Perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti.
- Į dubenį sudėkite išilgai perpjautas bulvytes, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite česnako granulėmis, druska ir viską lengvai permaišykite. Bulvių puseles iškepkite grilinėje.
- Serviruokite lėkštes: dėkite salotas, bulvių puseles, kurias apibarstykite krapais, jautienos šašlyką, kurį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Už receptą dėkojame Oditėlės blogui