Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos šašlykas su jogurtine duonele ir tzaziki padažu
ingredientai
220 g Kitchen me brandinto jautienos šašlyko
Druskos ir pipirų
Duonelei:
1/2 puodelio jogurto
1 puodelio miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Tzaziki padažui:
1/2 puodelio graikiško jogurto
1 trumpavaisio agurko
Skiltelės česnako
Šlakelio citrinos sulčių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelio Druskos ir pipirų

Jautienos šašlykas su jogurtine duonele ir tzaziki padažu

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  • Pirmiausia dubenyje sumaišome visus duonelei skirtus ingredientus. Atidedame
  • Padažui visų pirma sutarkuojame agurką ir ranka nuspaudžiame sultis. Tada agurką sumaišome su jogurtu. Įspaudžiame citrinos sulčių ir pašlakstome alyvuogių aliejumi. Gardiname trintu česnaku, druska, pipirais.
  • Šašlyką iškepame ant įkaitintų žarijų arba grill keptuvėje. Jei kepate keptuvėje - gerai ją įkaitinkite ir neperkepkite mėsos, kad netaptų kieta. Iškepusį šašlyką pabarstome prieskoniais ir paliekame pastovėti.
  • Tešlą duonelėms padaliname į dvi dalis ir ant miltuoto paviršiaus iškočiojame papločius.
  • Įkaitiname sausą keptuvę ir papločius apkepame iš abiejų pusių iki kol plutelė bus auksinės spalvos.
  • Ant duonelės tepame tzaziki padažo, dedame šašlyką. Gardiname marinuotomis ar ant ugnies ar keptuvėje keptomis daržovėmis.

Už receptą dėkojame Minimali virtuvė. 

Atgal į receptų sąrašą