Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos steikas su daržovėmis ir pievagrybių padažu
ingredientai
220 g Kitchen me jautienos didkepsnio RIB-EYE
žiupsnelis Druskos, pipirų
gabalėlio Sviesto
Bulvių
Saldžių bulvių
Kmynų
Rozmarino šakelės
žiupsnelis Druskos
kepimui Aliejaus
Vyšninių pomidorų ant šakelių
žiupsnelis Druskos, pipirų
Alyvuogių aliejaus
Padažui reikės:
8-10 vnt. Pievagrybių
1 Svogūno
gabalėlio Sviesto
Žiupsnelio Druskos, pipirų
1 valg.šaukštas Miltų
100-120 ml Pieno

Jautienos steikas su daržovėmis ir pievagrybių padažu

30 min.
1 asmeniui
Gaminimas
Prieš kepant steiką palikite jį kambario temperatūroje 1val., kad atšiltų ir kepant iškeptų tolygiai.
 
Bulves supjaustykite, dėkite į dubenį, apipilkite aliejumi, apibarstykite druska, kmynais, išmaišykite ir sudėkite į kepimui skirtą maišelį, idėkite rozmarino šakelę.
Dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 min.
 
Pomidorus su šakelėmis apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užbarstykite druskos, pipirų ir dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 min.
 
Paruoškite padažą: į keptuvę dėkite sviestą, kubeliais supjaustytą svogūną, sutarkuotą morką ir viską apkepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Po to sudėkite supjaustytus pievagrybius ir viską pakepinkite.
Dėkite nubrauktą šaukštą miltų, gerai išmaišykite ir supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite.
 
Jautienos didkepsnį kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Kepkite 2- 3 min. iš vienos pusės ir iš kitos tiek pat. Kepsnio nevartykite!
Iškepusį kepsnį padėkite ant kepimo folijos, pagardinkite druska ir pipirais, uždėkite gabalėlį sviesto,suvyniokite ir palikite pailsėti 5 min.
 
Kepsnį patiekite karštą, kartu su padažu, bulvėmis ir pomidorais.
 
Už receptą dėkojame Rasos virtuvės užrašai. 
Atgal į receptų sąrašą