Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos steikas su kavos ir sojos marinatu
ingredientai
1 pakuotė (400 g) KITCHEN me Jautienos brandintas steikas
60 ml Ekspreso kava
3 v.š. Sojos padažas
1 a.š. Baltas actas
1,5 v.š. Rudasis Cukrus
1 vnt. (nedidelis) Svogūnas
2 vnt. (skiltelės) Česnakas
0,5 a.š. Džiovinti raudonėliai
Žiupsnelis Malti juodieji pipirai
Pagal skonį Druska

Jautienos steikas su kavos ir sojos marinatu

40 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1.  Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Supilkite atvėsintą kavą, sojos padažą, actą, suberkite cukrų, džiovintus raudonėlius ir viską gerai išmaišykite.
  2. Imkite sandarų maišelį, supilkite marinatą ir dėkite jautienos steiką, užriškite ir marinuokite šaldytuve per naktį.
  3. Prieš kepant, išimkite steiką iš maišelio, nuvalykite svogūnus, česnakus ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 20 min.
  4. Stipriai keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite steiką, užberkite žiupsnelį druskos ir kepkite 5 min., apverskite ir kepkite dar 3 min. Tuomet įvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Dėkojame Oditelesblogas.lt už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą